ACTUALITATEMinisterul Sănătății: Comisia Europeană a stabilit numărul de doze și prețul vaccinurilor...

Ministerul Sănătății: Comisia Europeană a stabilit numărul de doze și prețul vaccinurilor pentru România. Țara noastră nu a avut nici un cuvânt de spus

Ministerul Sănătății a transmis printr-un comunicat faptul că atât numărul de doze, cât și prețul vaccinurilor care au ajuns în România a fost stabilit de către Comisia Europeană, relatează B1.

România nu a avut un cuvânt de spus în negocierile cu privire la numărul de doze și a tarifelor serurilor anti-Covid-19. În momentul achiziției, guvernul era condus de Florin Cîțu. Comunicatul Ministerului condus de Alexandru Rafila lămurește lucrurile.

„Cele patru contracte încheiate de statul român cu producătorii de vaccinuri sunt parte integrantă din Acordul de cumpărare în avans, deoarece numărul de doze pentru fiecare stat membru și prețul la care au fost achiziționate vaccinurile au fost stabilite de către Comisia Europeană. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceste contracte nu au fost încheiate de Ministerul Sănătății și nici în temeiul Legii privind achizițiile publice. Se poate observa că pe toate contractele există mențiunea confidențial, în sensul că atât Comisia, statul membru, cât și contractantul nu pot divulga niciunei terțe părți informațiile despre acestea. Acest lucru ar afecta grav interesele economice și politice ale României”, se arată în comunicatul emis de Minister.

În septembrie 2021, Avocat al Poporului la nivel european) Emily O’Reilly a deschis o anchetă după ce președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a refuzat să prezinte public discuțiile pe care le-a purtat cu șeful Pfizer, Alfred Bourla, pentru achiziționarea de 1,8 miliarde de doze de ser anti-Covid.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În iulie anul trecut, fostul premier, Florin Cîțu, a precizat că dozele au fost comandate pentru „mai mulți ani” și că valoarea totală a facturii nu este cunoscută, totul fiind planul unei „strategii” pentru a obține vaccinurile cât mai repede.

„Deci, este o strategie în care noi am luat parte. Dacă nu participam la această strategie, poate că n-am fi avut vaccin la fel de repede.

Nu le-am cumpărat, sunt comandate aceste doze și nu sunt pentru un an, sunt pentru mai mulți ani. Pentru că de la început s-a știut clar că pandemia poate nu trece în primul an și poate e nevoie de doze pe următorii ani. Aceste doze sunt și pe anul viitor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vom vedea care este factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut, prețul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci, nu există un cost fix la început. În primul rând, se face comanda și apoi avem și factura”, a declarat atunci Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Procuratura s-a autosesizat ca George Simion a pus mana pe Virgil Popescu dar in privinta lui Florin Citu tace. Care este adevaratul motiv ca nu se autosesizeaza?

  2. Nu zic că este vreo țară independentă dar după poveștile oficiale treaba că acea comisie ar avea putere să impună așa ceva este minciună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate