duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATEMinisterul Sănătății anunță sfârșitul valului cinci: Virusul e tratat ca o viroză...

Ministerul Sănătății anunță sfârșitul valului cinci: Virusul e tratat ca o viroză obișnuită

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut marți seară la un post de televiziune că, deşi în țara noastră este în continuare transmitere comunitară a virusului covid-19, autorităţile sunt optimiste cu privire la sfârşitul valului cinci al pandemiei de coronavirus, scrie news.ro.

„Dacă această încetinire (a transmiterii virusului – n.r.) se va consolida în zilele următoare, cred că ne îndreptăm rapid spre sfârşitul valului cinci. Asta e o veste bună şi cred că este aşa pentru că am încercat să privesc într-un context puţin mai larg lucrurile, să nu mă refer exclusiv la România şi toate ţările din regiunea europeană a OMS, mai ales cele care au înregistrat creşteri importante în perioada anterioară se află acum pe un trend descendent şi cred că în zilele următoare vom putea confirma acest trend descendent şi în România şi lucrul ăsta este cu atât mai bun pentru că, dacă el se confirmă, în ciuda faptului că nu mai există restricţii, atunci putem să afirmăm cu toţii că acest val cinci s-a terminat”, a afirmat Rafila, marţi seară, la TVR.

Întrebat dacă România se poate aştepta la un al şaselea val al pandemiei, medicul a răspuns: „Nu-mi place genul ăsta de abordare, este sfârşitul valului cinci, nu-mi place să fiu profet”, spunând că speră ca acesta să fie şi ultimul val al pandemiei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În ceea ce priveşte decizia autorităţilor spaniole de a trata COVID ca pe o viroză obişnuită, ministrul a afirmat: „Şi la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită, dar asta nu înseamnă că noi nu avem o responsabilitate, ca şi autorităţi de sănătate, să păstrăm măsurile medicale în vigoare”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Eu, personal, nu cred că vor mai fi introduse restricţii, iar confirmarea faptului că practic acest val al cincilea al pandemiei se va încheia în săptămânile următoare în România cred că ar trebuie să fie un element de optimism”, a adăugat el.

Rafila a subliniat că în special categoriile la risc trebuie să se vaccineze anti-COVID, iar vaccinarea va fi accesibilă în continuare în unele centre care vor rămâne funcţionale în oraşele mari, dar şi la medicii de familie, scrie news.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. asteptam urmatoarea pandemie si urmatoarele doze de fizer.
    Din pacate nimeni nu va plati pe lumea aceasta pt tot circul mediatic si genocidul nazist din ultimii 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE