vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEMinisterul Finanțelor: Începând de anul viitor, salariul minim pe economie nu mai...

Ministerul Finanțelor: Începând de anul viitor, salariul minim pe economie nu mai poate fi acordat decât în primele 24 de luni

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat marți, după ședința de Guvern, că s-a decis ca începând de la 1 ianuarie 2022 să curgă termenul de maximum 24 de luni în care un angajat poate fi plătit cu salariul minim pe economie, anunță stiripesurse.ro.

Acesta a spus că s-a modificat Codul Muncii în sensul în care „perioada de aplicare a salariului minim, de 24 de luni, se calculează de la 1 ianuarie 2022”. El a adăugat că măsura se aplică și angajaților care și până acum au fost plătiți cu salariul minim, astfel că și aceștia vor trebui să aștepte tot cel puțin 24 de luni până să primească o mărire de salariu.

„Salariul minim e strict de protecție sociala. Din nefericire, a fost transformat într-un fenomen pe piața muncii. Măsura e de tranziție, să intrăm încet în normalitate”, a explicat ministrul Finanțelor. Briefing-ul de presă al Ministerului Finanțelor poate fi urmărit în totalitate mai jos:

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE