ACTUALITATEMinisterul Finanţelor a împrumutat, luni, peste 800 de milioane de lei. Un...

Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, peste 800 de milioane de lei. Un împrumut de încă 75.000.000 de lei este anunțat pentru marți

Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni,  peste 800 de milioane de lei în baza ofertelor depuse de șase bănci care activează în Româniaprintr-o emisiune de obligațiuni de stat cu scadența pe 24 septembrie 2031, transmite Rador.

Conform datelor publicate de Banca Națională a României, randamentul mediu a fost de 3,09% pe an, iar băncile au subscris peste 1,13 miliarde de lei.

Marți este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75.000.000 de lei la randamentul stabilit astăzi. Sumele vor fi utilizate pentru refinanțarea datoriei publice și a deficitului bugetar, potrivit sursei citate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...