ACTUALITATE Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, peste 800 de milioane de lei. Un...

Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, peste 800 de milioane de lei. Un împrumut de încă 75.000.000 de lei este anunțat pentru marți

Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni,  peste 800 de milioane de lei în baza ofertelor depuse de șase bănci care activează în Româniaprintr-o emisiune de obligațiuni de stat cu scadența pe 24 septembrie 2031, transmite Rador.

Conform datelor publicate de Banca Națională a României, randamentul mediu a fost de 3,09% pe an, iar băncile au subscris peste 1,13 miliarde de lei.

Marți este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75.000.000 de lei la randamentul stabilit astăzi. Sumele vor fi utilizate pentru refinanțarea datoriei publice și a deficitului bugetar, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite