luni, aprilie 15, 2024
EDUCAȚIEMinisterul Educației vrea să interzică accesul părinților în școli și grădinițe. Contribuabilii...

Ministerul Educației vrea să interzică accesul părinților în școli și grădinițe. Contribuabilii vor avea voie doar când sunt „invitați”, „convocați” sau în situații de urgență

Accesul părinților în incinta școlilor și grădinițelor va fi permis numai în situația în care aceștia sunt „invitați”, „convocați” precum și în situații de urgență, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, obținut pe surse de Edupedu.

Iată pasajele relevante din proiect, conform Edupedu:

„Accesul părinţilor/tutorilor/reprezentanţilor legali ai beneficiarilor primari este permis în incinta unităţilor de învăţământ numai în situaţia în care sunt invitaţi sau convocaţi, precum şi în situaţii de urgenţă prevăzute de Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii”, prevede art. 218 alin. (2)

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La articolul 159, Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar stabilește în ce condiții are acces părintele în incinta unității de învățământ.

„Art. 159. — (1) Părintele sau reprezentantul legal al copilului/elevului are acces în incinta unității de învățământ în concordanță cu procedura de acces, dacă:

a) a fost solicitat/a fost programat pentru o discuție cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unității de învățământ;
b) desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;
c) depune o cerere/alt document la secretariatul unității de învățământ;
d) participă la întâlnirile programate cu educatorul puericultor/educatoarea/învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământ preșcolar/primar/profesorul diriginte;
e) participă la acțiuni organizate de asociația de părinți.

(2) Consiliul de administrație are obligația stabilirii procedurii de acces al părinților sau reprezentanților legali în unitățile de învățământ.”

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Amintim că prevederea nu se regăsește în proiectului fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, și nici în Legea Educației Naționale 1/2011.

Pe 5 ianuarie, Ligia Deca a declarat, în cadrul unui conferințe de presă, că „recomandăm școlilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură directă cu procesul educațional, pe perioada intensificării transmiterii virusului gripal”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. Eu când eram în clasele 1-4 venea o matusa de 65-70 de ani și îmi aducea oua fierte tari aproape verzui, eugenie și mar. Atunci mi era o rușine groaznica, acum ma amuz copios:))

 2. “pe perioada intensificării transmiterii virusului gripal”.
  Dar unde a disparut guvid-19 ? Dar ce o sa ne facem in perioada intensificarii trasmiterii pneumococului ? Sau a virusului mononucleozei infectioase ? Herpetic ? Rotavirusului ?
  Etc

 3. Daca noi, parintii si asociatiile de parinti, nu vom protesta prin toate formele permise de lege, atunci se cheama ca suntem niste lasi care si-au abandonat copiii…

  • Bingo!
   Despre asta este vorba. Sa poata invata linistiti despre masturbare si pozitii.
   Legi pt placerea pedofililor. Vor sa educe copiii linistiti in ale se*ului, ca asta e vital, ca sa fie pregatiti pt viata …sexuala! Si acum imi fierbe sangele cand imi amintesc de cursurile de stiinta de la scoala din Bucuresti unde copiii (7-12 ani) au fost invatati despre masturbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE