luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEMinisterul Educației se dă peste cap și introduce DEROGĂRI de la legea...

Ministerul Educației se dă peste cap și introduce DEROGĂRI de la legea învățământului, pentru ca să poată introduce, MAI DEVREME, materia „Istoria evreilor” în școli

Derogare prin Ordonanță de Urgență (OUG), de la legea învățământului preuniversitar.  Plus 11 ordine de ministru.Totul ca să poată fi introdusă în școli, mai devreme decât era prevăzut, materia „Istoria evreilor, holocaustul”.

Legea învățământului intră în vigoare pe 2 septembrie, dar MEN face toate eforturile pentru ca OUG-ul cu derogarea să fie trecut, astfel încât elevii să poată studia materia respectivă încă din acest an școlar.

În mod normal, această materie trebuia să intre în școli din anul 2023/2024.

ART.II – „Prin derogare de la prevederile art. 248 alin. (29) din Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 disciplina școară „Istoria Evreilor. Holocaustul” se include în planurile-cadru ale învățământului liceal ca parte a trunchiului comun începând cu anul școlar 2023 – 2024”, conform proiectului de ordonanță de urgență.

În nota de fundamentare se arată că „pentru punerea în aplicare a acestor prevederi legale au fost emise, pe data de 13 februarie 2023, 11 ordine de ministru pentru modificarea planurilor-cadru pentru liceu și introducerea disciplinei „Istoria evreilor. Holocaustul” în trunchiul comun. De asemenea a fost aprobată Programa școlară aferentă disciplinei „Istoria evreilor. Holocaustul”.

Tot acest efort, din partea MEN, vine după liderii lobby-ului evreiesc din România au criticat-o pe Ligia Deca pentru că nu introduce această materie în școli, mai devreme.

Programa materiei „Istoria Evreilor”

Copiii români din clasele a XI-a și a XII-a vor învăța, printre altele, despre meserii tradiționale ale evreilor, dansuri și jocuri tradiționale ale acestei populații (foto), după cum prevede programa, publicată Monitorul Oficial.

Domeniile de conținut sunt: „Identitate evreiască și educația despre Holocaust în secolul al XXI-lea”, „Evreii în istoria universală”, „Evreii în spațiul românesc în secolele XIV—XX”, „Holocaustul în Europa”, „Holocaustul în România pe teritoriile aflate sub administrație românească și în nordul Transilvaniei”, „Evreii în România postbelică și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. O anomalie, cred că suntem singurul popor care obligă tinerii la școală să invețe istoria altui popor mai ales că nu există nici 0,1% evrei in România. E penibil, dacă nu ar fi o chestie politică, de indoctrinare. Partea bună e că elevii se vor sătura de predici despre trecut , mai ales când ele ascund apartheid-ul și epurarea etnică ce are loc constant in Israel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE