luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEMinisterul Educaţiei anunţă că se reiau cursurile de limbă, cultură și civilizație...

Ministerul Educaţiei anunţă că se reiau cursurile de limbă, cultură și civilizație românească, în Marea Britanie

Cursurile de limbă, cultură și civilizație românească vor fi reluate în Marea Britanie pentru prima oară după Brexit, a anunțat luni ministrul Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

„Cultura și identitatea culturală trebuie protejate, de aceea am depus toate eforturile pentru finalizarea cadrului legal necesar desfășurării cursurilor”, a susținut ministrul Educației, Ligia Deca.

Cursul este structurat pe mai multe niveluri de învățământ – grădiniță, școala primară, gimnaziu și parțial colegiu – și este adresat copiilor cu vârste între 3 și 18 ani.

Pentru a facilita organizarea cursurilor, Ambasada României încurajează comunitatea românească din Regatul Unit să identifice școlile în care se pot desfășura acest program și să le comunice Ambasadei. Școlile care vor să intre în program sunt invitate să trimită informațiile necesare către Ambasadă, prin intermediul adresei de email londra@mae.ro, până la data de 15 august.

Potrivit anunțului postat de Ligia Deca, cursul va fi predat de personal selectat în urma unui concurs dintre cetățenii români cu rezidența în UK.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE