luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEMinisterul Educației al Ligiei Deca vrea să SCOATĂ vacanța de Paști pentru...

Ministerul Educației al Ligiei Deca vrea să SCOATĂ vacanța de Paști pentru elevi, în anul școlar 2024

Ministerul Educației condus Ligia Deca a scos vacanța de Sf. Paști din calendarul elevilor pentru anul școlar 2023-2024, conform proiectului anunțat de instituție.

Astfel, pentru prima oară după mulți ani, elevii nu vor mai avea vacanță în Săptămâna Luminată, ci vor veni la școală în a doua zi de Paști.

În anul școlar 2021/2022, spre exemplu, elevii au beneficiat de vacanță între 15 și 29 aprilie, astfel că a fost acoperită perioada pascală, atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici.

În anul 2022/2023, calendarul prevede o vacanță între 7 aprilie și 18 aprilie. Cei care sărbătoresc după calendarul catolic, beneficiază de o vacanță înainte și după Paști, în timp ce ortodocșii beneficiază mai mult înainte, dar și două zile după Înviere.

În anul scolar 2020/2021, copiii au beneficiat de vacanță în perioada 30 aprilie – 7 mai, astfel că s-a acoperit perioada pascală pentru ortodocși și catolici.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

 • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

10 COMENTARII

 1. Nu sunt o sustinatoare a ministrei, insa, stiti cand e Pastile la anul? Pe 5 mai! 3 mai e Vinerea Mare si e liber, 1 mai e de asemenea liber, oare nu se va face “punte” intre cele 2 zile?, Mai raman luni si marti pt care se pot gasi solutii.
  Si, inca un lucru: cu o vacanta oficiala pana pe 7-8 mai ce mai ramanea din ultimul modul? (stie toata lumea ca in ultimele doua saptamaninu se mai face nimic).
  Nu stim ce va fi peste inca un an, in 2025, insa chiar nu e nevoie sa ne alarmam de pe acum.
  Sunt multe altele care nu sunt cum ar trebui sa fie

 2. Sa și ia dumneaei vacanta de tot ! Copiii mei, bursieri de gimnaziu, vor tine Cea Mai Mare Sărbătoare, iar școala va fi pe locul 2 in luna aprilie. Ne asumăm absențe! De câțiva ani se tot leagă de Sf Paști și tot caută nod în papura. Suntem un popor creștin,iar asta nu ne poate lua nimeni !!!

 3. Să scoată madame Săptămâna Verde, că oricum erau activități de ecologie in Școala Altfel, să revină la semestre și să ne dea vacanță de Paște. Nu sună mai bine? O fi atee și nu știe că trăiește într-o țară majoritar ortodoxă, unde Paștele, cu tot ceea ce ține de perioada premergătoare (Săptămâna Patimilor cu frumusețea Deniilor de ex) este importantă pentru noi. Va fi absenteism in masă în școli în perioada respectivă.

 4. Bine ca nu scoate Pastele, desi cred ca si-ar dori din suflet.
  Pe de alta parte, cine vrea cu adevarat sa sarbatoreasca Pastele, si nu sa mearga la mare in vacanta aia, se vor gasi solutii.

 5. A doua zi de Paște nu e zi liberă legal? Copiii nu vor merge la școală. Vă rog, fiți o voce echilibrată in presa actuală, avem nevoie de normalitate ca de aer în acest domeniu.

 6. Și Daniel Funeriu vrea să reducă vacanțele. Avem mult mai multă vacanță comparativ cu Germania, potrivit celebrului ministru despre care nu ne spuneți cu ce se ocupă în viață.

  Să unificați cele două sărbători n-ați vrea ? Care-i problema ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate