ACTUALITATEMinisterul Agriculturii spulberă panica privitoare la secetă: DOAR 2,14% din suprafețele cultivate...

Ministerul Agriculturii spulberă panica privitoare la secetă: DOAR 2,14% din suprafețele cultivate sunt afectate

Suprafața terenurilor agricole calamitate de secetă, pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor, crește la 190.818 ha, anunță Ministerul Agriculturii. Într-un răspuns pentru stiripesurse, MADR precizează că suprafața totală cultivată la nivel național este de 8.892.223 de hectare, ceea ce înseamnă că seceta afectează doar 2,14% din total.

Pe culturi, suprafețele sunt distribuite astfel: grâu, triticale: 120.102 ha; orz, orzoaică, ovăz, secară: 20.292 ha; rapiță: 20.077 ha; porumb: 17.329 ha; soia: 1.533 ha; mazăre: 454 ha; floarea-soarelui: 6.203 ha; plante furajere: 900 ha; alte culturi: 3.863 ha.

Județele afectate sunt Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Tulcea,Teleorman,Timiș, Vaslui și Vrancea.

Situația suprafețelor cu culturile calamitate se raportează zilnic pe baza proceselor verbale de constatare a pagubelor încheiate.

În urmă cu o săptămână, pe 25 iulie, suprafața afectată de secetă, potrivit raportărilor făcute de prefecturi, era de 116.674 hectare (1,3% din total). În această raportare nu intră suprafețele cultivate în regim de subzistență de persoanele fizice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Da, înseamnă că doar ni se pare că au crescut prețurile și mai toți bătrâneii care vând prin piețe sau pe ascuns pe alei se plâng că li s-au ars inexplicabil roșiile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate