luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMimează grija pentru copii: Guvernul PSD-PNL anunță un program pentru mese sănătoase...

Mimează grija pentru copii: Guvernul PSD-PNL anunță un program pentru mese sănătoase în școli, după ce a ignorat și apoi respins un proiect de lege identic, propus de AUR încă din MARTIE!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că începând cu anul școlar 2022-2023, la nivelul sistemului național de învățământ se propune instituirea Programului Național Integrat „Masa Sănătoasă în școli 2022-2027”, scrie EduPedu.

Conform anunțului, programul va fi implementat, în parteneriat, de Ministerul Educației si Ministerul Agriculturii, având surse de finanțare asigurate din bugetul național, fonduri externe nerambursabile și rambursabile.

Programul va costa 1 miliard de euro, precizează sursa citată. Se dorește ca masa să fie asigurată folosind produse agroalimentare românești în colaborare cu Ministerul Agriculturii (inclusiv batoane nutritive BIO).

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Toate bune și frumoase, doar că bunele intenții ale Guvernului PSD – PNL sunt puse la îndoială de realitate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul Sorin Cîmpeanu omite să menționeze că un proiect de lege asemănător există deja în circuitul legislativ, încă din luna martie.

Astfel, Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.123 din 27 mai 2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar a fost depusă la începutul lunii martie de către un grup de deputați și senatori AUR.

Proiectul – care poate fi consultat aici -prevede ca Ministerul Sănătății să întocmească și actualizeze lista alimentelor nerecomandate și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii, conform recomandărilor specialiștilor în nutriție.

Din păcate, proiectul a fost respins la Senat de reprezentanții majorității, formate din PSD și PNL.Viabilitatea proiectului a fost stabilită și de avizele pozitive de la Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social.

După trei luni, Ministrul Cîmpeanu a realizat subit că este nevoie de o propunere privind alimentația sănătoasă în școli.

Interesant este că lui Sorin Cîmpeanu i-au trebuit două mandate de ministru al Educației și trei ani, dar și un proiect asemănător al opoziției, pentru a realiza necesitatea unei astfel de inițiative.

Tot în mandatul lui Sorin Cîmpeanu, România a realizat o performanță negativă: a fost singura țară din Europa care și-a obligat elevii să poarte mască inclusiv la ora de sport. Din grijă pentru sănătatea elevilor, Ministrul Cîmpeanu a aprobat o procedură barbară pentru testarea elevilor în școli: elevii și profesorii ar fi trebuit să stea NEMÂNCAȚI și să nu bea nimic cu O ORĂ ÎNAINTE. S-ar fi ajuns ca un copil să stea ținut nemâncat și izolat ore-n șir, ca să îndeplinească procedura ministrului Cîmpeanu.

Pe lângă chinul de a fi testat pentru o boală care nu afecta copiii decât într-o măsură infimă, procedura de testare reprezenta și un pericol de contaminare a micuților și a familiilor acestora.

În aceste condiții, nu este firesc să ne întrebăm de ce proiectul inițial a fost respins de majoritate la Senat, când putea fi eventual îmbunătățit și deja pus în aplicare?

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Mafia PNL si PSD guverneaza, are controlul resurselor şi responsabilitatea cheltuirii lor. Inițiativele opoziției nu conteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate