ACTUALITATEMikis Theodorakis, marele compozitor elen care a scris coloana sonoră pentru „Zorba...

Mikis Theodorakis, marele compozitor elen care a scris coloana sonoră pentru „Zorba Grecul”, a murit

Renumitul compozitor grec Mikis Theodorakis, care a scris coloana sonoră pentru filmul „Zorba Grecul”, a murit la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii din Grecia, potrivit Digi24.

„Astăzi am pierdut o parte din sufletul Greciei.”, a transmis ministrul Culturii elen, Lina Mendoni, într-un mesaj postat pe pagina de Twitter.

Mikis Theodorakis a murit în casa sa din Atena. Compozitorul suferea de probleme cardiace, fiind spitalizat de mai multe ori în ultimii ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mikis Theodorakis este cel mai renumit compozitor grec din istorie. Celebrele sale coloane sonore pentru „Zorba Grecul” (1964), jucat de Anthony Quinn, „Z” (1969), și „Serpico” (1973) rămân în memoria fanilor săi.

În plus, compozițiile artistului elen au fost intepretate, de-a lungul timpul de către The Beatles, Edith Piaf și mulți alții.

Artistul a fost o voce puternică împotriva juntei elene, care l-a închis și exilat între 1974-1974, interzicând muzica sa timp de jumătate de secol.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...