vineri, februarie 23, 2024
ȘTIRIMii de români au rămas fără curent electric, în ultimele zile. Cum...

Mii de români au rămas fără curent electric, în ultimele zile. Cum s-ar fi descurcat dacă n-ar fi avut cash și ar fi depins doar de mașini electrice?

Patru localități din județul Vaslui, în care locuiesc peste 2.400 de locuitori, au rămas fără curent electric din cauza zăpezii abundente și a viscolului care s-au înregistrat vineri și sâmbătă, 17-18 noiembrie.

Conform agenției Agerpres, în zona respectivă condițiile sunt de iarnă, deși anotimpul rece nici nu a început, calendaristic.

O furtună puternică a cauzat probleme masive și în Municipiul Constanța. Edilul orașului, Vergil Chițac, a spus deja că s-au primit numeroase plângeri privind căderea electricității.

„O furtună de o asemenea violenţă nu cred că a fost vreodată în Constanţa. Am făcut un tur prin oraş, am evaluat daunele şi aş vrea să mulţumesc tuturor celor care intervenit în condiţii foarte vitrege. Facem orice pentru a restabili viaţa normală.

Au căzut copaci sănătoşi, dar şi copaci care, în aparenţă, par sănătoşi, dar sunt putrezi la interior. Vreau să înţeleagă toată lumea, în momentul în care tăiem copaci, nu o facem de plăcere, ci ca să evităm astfel de accidente.

Copacii de pe spaţiul verde vor fi degajaţi în zilele următoare. Prioritare sunt degajarea străzilor şi restabilirea electricităţii, dar vreau să îi asigur pe constănţeni că toate sesizările lor au ajuns la noi şi le vom soluţiona”, a declarat primarul Constanţei, Vergil Chiţac, citat de News.ro.

Zeci de copaci au căzut, iar mai multe zone din oraș au fost inundate. Stâlpi de electricitate au fost „înclinați”.

În județul Suceava, în localitatea Păltinoasa, mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă.

Aceste evenimente s-au petrecut la jumătatea lunii noiembrie, la puțin timp după tentativa eșuată a Guvernului Ciolacu de a limita drastic tranzacțiile cu numerar între persoane fizice și juridice.

Dacă s-ar ajunge, vreodată, la limitarea atât de drastică a numerarului, în favoarea tranzacțiilor online, care necesită curent electric, ce se va întâmpla într-o situație asemănătoare, care se repetă, de fapt, în fiecare an?

Reamintim că din 2035, Uniunea Europeană nu va mai permite vânzarea mașinilor noi pe benzină și motorină. Banca Mondială propune măsuri pentru „stimularea” românilor să renunțe mașinile cu motoare pe bază de combustie internă, în favoarea electricelor.

În același registru, planurile „orașelor de 15 minute”, lege adoptată recent de Parlament, prevăd și ele renunțarea la mașinile clasice, în favoarea celor electrice.

Cum se vor descurca cetățenii în condiții de iarnă, fără electricitate?

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Deja articolul ăsta e gândire critică. În UE gândirea critică e “misinformation”, sunt “fact checkeri” pentru asta care au declarat următoarele: “încălzirea globală” aduce evenimente meteo extreme (ninsoare, ploaie, vânt, căldură) dar după ce o să implementăm toate alea , adică 0 carbon, anularea mașinilor pe combustibili fosili, anularea banilor cash , eliminarea proteinelor animale, înlocuirea lor cu insecte și inrobirea populației în închisori denumite “orașe de 15 min” nu va mai fi niciodată un episod de vreme extremă! “Fact checkerii” au declarat că cine nu crede ce “factuiesc” ei e un conspirationist, un terorist și trebuie cenzurat! Serios vorbind, cam asta e noua narațiune europeană “oficială” la care noi “trebuie” să ne supunem. Nu să îngropi haznaua asta denumită UE? Te mai întrebi de ce devin oamenii anti-UE… In primul rând pentru că mulți dintre noi gândim încă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE