miercuri, iulie 17, 2024
ȘTIRIMii de recenzori neplătiți, deși Recensământul s-a încheiat acum o lună

Mii de recenzori neplătiți, deși Recensământul s-a încheiat acum o lună

20.000 de recenzori din toată țara așteaptă să fie plătiți pentru activitatea depusă în timpul Recensământului persoanelor și locuințelor, încheiat acum o lună.

Gabriela B.(nume fals pentru a-i proteja identitatea), unul dintre persoanele afectate, spune că recenzorii s-au gândit la un protest în București. Ea a spus, pentru R3media, că nu numai că nu au primit vreun ban, dar nici nu știu câți vor primi, pentru că INS nu a trimis o situație actualizată a chestionarelor la final de Recensământ.

„Le transmitem autorităților ca este inadmisibil ca plata recenzorilor sa întârzie atât de mult. Nu este un exemplu de urmat în societatea noastră. La organizarea Recensământului trebuia avuta în vedere plata muncii la finalizarea muncii recenzorilor, atunci când s-au predat tabletele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Cu atât mai mult, lipsa de transparență în ceea ce privește chestionarele validate. Noi nu numai ca nu știm când vom primi banii, dar nu știm nici câți bani vom primi pentru că n-am primit o situație actualizată a chestionarelor la finalul Recensământului. Ultima situație a chestionarelor a fost în data de 16 mai, iar ARA (Recensământul la centre) s-a încheiat pe 27 mai.
De asemenea nici pentru CAPI (Recensământul de teren) nu am primit. Este inadmisibilă situația”, a declarat Gabriela B pentru R3media.

Institutul Național de Statistică (INS), instituția care trebuia să facă plățile către Primării și de-acolo către recenzori, invocă aprobarea unei Hotărâri de Guvern (HG) privind stabilirea bugetului, dar care se tot amână. Inițial trebuia să se aprobe pe 16 septembrie, iar acum este amânată pentru perioada 26 septembrie – 7 octombrie.

„Banii există, trebuie doar stabilit modul în care se vor împărți. INS a elaborat această hotărâre de guvern, a primit câteva avize, mai are de primit câteva. La începutul lunii octombrie banii vor fi virați”, a spus Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt Recensământul Populației și al Locuințelor, citat de Digi24.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Cine se inhaiteaza cu gunoaiele care care ne conduc asa sa pateasca. La fel si aia care s-au grabit sa mearga in centrele de vaccinare sa ajute la intepat. Au primit sunt bani patati cu sange. Nu se vor bucura de ei! Numai niste fraieri care vedeau doar banii din recenzare puteau sa fie asa de chiori ca sa nu vada realitatea ca sunt luati de prosti. Le urez succez in urmatoarea miscare a statului in care vor lua paiul prin gura. CIne se inhaiteaza cu statul de stat va fi mancat!

  2. Sincer nici eu nu le-as da nici un ban. Pentru ca s-au dus sa “recenzeze” ceva ce nu are legatura cu recenzarea.
    La fel cum au facut cei ce au pariticipat la campanile de vaccinare s-au dus sa primeasca bani pe ceva ce nu avea legatura cu sanatatea si au vaccinat milioane de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE