joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEMii de persoane s-au reunit la Stonehenge pentru a sărbători solstiţiul de...

Mii de persoane s-au reunit la Stonehenge pentru a sărbători solstiţiul de vară | VIDEO Imagini cu oameni în ritualuri păgâne

Mii de oameni s-au strâns, marți dimineață, la monumentul de la Stonhenge, pentru a sărbători „solstițiul de vară”, informează DPA.

A fost pentru prima dată când publicului larg i-a fost permis să asiste în format fizic la această reuniune după anul 2019, întrucât ediţiile din ultimii doi au au fost evenimente transmise doar online din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Poliţia din Wiltshire a spus că evenimentul din acest an s-a desfăşurat fără probleme şi că numărul participanţilor a fost de aproximativ 6.000 de persoane. Au fost operate doar două arestări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Solstiţiul de vară din acest an – primul celebrat sub forma unei adunări publice la Stonehenge din ultimii trei ani – a fost un succes pe mai multe planuri”, a declarat Phil Staynings, superintendentul sitului.

„Inevitabil, au existat totuşi câteva întârzieri în traficul rutier pentru persoanele care se apropiau de Stonehenge din cauza numărului mare de vehicule, dar, în total, evenimentul s-a petrecut fără incidente majore şi atmosfera a rămas una convivială – o situaţie ajutată, fără îndoială, de vremea favorabilă, care a fost incredibil de plăcută în acest an”, a adăugat el.

Poliţia britanică a anunţat că un bărbat de 49 de ani din Londra a fost acuzat pentru o presupusă agresiune. Un alt bărbat, în vârstă de 41 de ani şi originar din Trowbridge, a fost reţinut sub suspiciunea de posesie şi trafic de droguri.

Amândoi au rămas în custodia Poliţiei britanice.

În imagini se vede cum unii dintre cei prezenți cântă tot felul de cântece în cinstea solstițiului.

Stonehenge este un monument neolitic care se bazează pe alinierea menhirelor sale în funcţie de răsăritul soarelui în mijlocul verii şi de apusul soarelui în mijlocul iernii.

La solstiţiul de vară, soarele răsare din spatele Heel Stone, străvechea intrare în Stone Circle, iar razele sale sunt canalizate spre centrul monumentului.

Istoricii sunt de părere că solstiţiile au fost celebrate la Stonehenge timp de mai multe mii de ani, dar această „tradiție” a fost reluată cu putere în ultimii ani, concomitent cu decăderea creștinismului în acea parte de lume.

Solstiţiul de vară are loc atunci când unul dintre polii Pământului atinge înclinaţia maximală în raport cu Soarele, iar astrul ajunge la cea mai înaltă poziţie a lui de pe cer, asigurând astfel cea mai lungă perioadă de lumină diurnă din cadrul unui an.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE