ACTUALITATEMii de oameni la granița dintre România și Ucraina. Mărturiile oamenilor care...

Mii de oameni la granița dintre România și Ucraina. Mărturiile oamenilor care fug de război prin Vama Siret: Mă duc la Mănăstirea Putna să mă rog pentru țara noastră

Populația Ucrainei a început să se refugieze în urma invaziei rusești. Foarte mulți ucraineni, dar și români au trecut granița înspre România pentru a fugi de război. S-au format cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina și România, în zona localități Tereblecea, pentru a părăsi, pe jos, teritoriul ucrainean, având ca destinație finală diferite orașe din România sau alte țări europene, Agerpres.

De asemenea, sute de mașini cu numere de Ucraina așteptau la rând în Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea – Siret, pentru a putea ajunge în România. Autoritățile ucrainene au permis ieșirea din țară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaților este permisă părăsirea țării doar pentru cei care au rezidență pe teritoriul altui stat. În acest context, la porțile metalice ale punctului de frontieră așteptau numeroase femei cu copii în brațe sau cu copii în cărucioare.

„Lumea e speriată toată, fiecare fuge care încotro, care la rude, care mai au case pe la munte. Se ascunde lumea, pentru că e o situație dificilă”, a declarat o ucraineancă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sute de români din zona Cernăuți au intrat în țară prin Vama Siret. Aceștia au oferit publicației Monitorul câteva declarații despre situația tensionată. În filmare se poate observa și blocajul rutier la de frontiera țării noastre.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate