duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEMii de oameni au participat la Procesiunea Calea Sfinților după doi ani...

Mii de oameni au participat la Procesiunea Calea Sfinților după doi ani de întrerupere

Cu ocazia Sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, luni a avut loc în capitală Procesiunea „Calea Sfinților”, ce a fost organizată după doi ani de pauză, informează Basilica.ro.

Coloanele formate din clerici și mii de pelerini au avut ca și punct de pornire Catedrala Patriarhală și Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou. Aceștia au mers pe străzile capitalei urmând moaștele sfinților, acțiune prin care arată că vor să le urmeze modelul de sfințenie.

Sfântul Grigorie Palama a fost „oaspetele” pelerinajului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Coloana de la Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou, condusă de PS Varlaam Ploieșteanul, a purtat moaștele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena și ale Sfântului Nectarie, iar cea de la Catedrala Patriarhală, condusă de PS Timotei Prahoveanul, a purtat moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou.

Alaiurile s-au întâlnit la baza Dealului Patriarhiei cu delegația greacă care a adus la București un fragment din moaștele Sfântului Grigorie Palama și au urcat spre Catedrala Patriarhală.

Moaștele au fost primite la altarul exterior al Catedralei de Patriarhul României care a urat bun venit delegației din Grecia, condusă de Mitropolitul Pantelimon al Veriei, Naousei și Kampaniei, și a adresat un mesaj către Pelerinii Sfântului Dimitrie.

Ulterior acestea au fost așezate spre cinstire în Baldachinul Sfinților de pe Dealul Patriarhiei, unde vor rămâne până vineri seara, 28 octombrie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE