sâmbătă, decembrie 2, 2023
ȘTIRIMihail Neamțu vorbește despre propaganda LGBT ca și colonialism cultural și spune...

Mihail Neamțu vorbește despre propaganda LGBT ca și colonialism cultural și spune că e la fel de vinovat ca și colonialismul economic de odinioară

Scriitorul Mihail Neamțu afirmă într-un interviu că și „colonialismul culturalist e la fel de vinovat ca și colonialismul economic de odinioară”. Autorul „Vocii Libertății” a făcut aceste afirmații în contextul în care a fost întrebat despre respingerea de către români și est-europeni, în general, a ideologiei LGBT venită pe filieră occidentală.

„Eu aș spune următorul lucru oricărei persoane: dacă tu te duci, să spunem, creștin fiind, în Iordania astăzi, care e o țară interesantă, trebuie să fii conștient de pildă că-n Iordania nu sunt festivaluri de muzică clasică, și nici filarmonici, da? Tu ești un creștin european, te duci cu soția, vei fi acceptat la nivelul acesta, dar vei știi clar că într-o țară cu acest profil cultural nu vor fi festivaluri de muzică clasică. Dacă te duci în acea țară cu scopul de a le spune că ei sunt retardați și că fără muzică clasică și-au pierdut sensul existenței te poți aștepta la un backlash.

Dacă tu vii într-o țară cu o legislație și cu moravuri predominant creștine, conservatoare precum Polonia – hai să nu luăm România în discuție, ci Polonia – te poți aștepta să ai dificultăți dacă vrei să-ți impui propria ta filosofie asupra acelei țări. Dar trebuie să admiți că și colonialismul culturalist e la fel de vinovat ca și colonialismul economic de odinioară. Dacă tu ai criticat colonialismul economic al țărilor occidentale și felul în care atâtea puteri ale Occidentului au pătruns ca în brânză în Africa, în Asia și au exploatat resurse, minerale, oameni – deci dacă ai făcut acest lucru cu o anumită violență din punct de vedere sistemic acum 100 de ani, de ce violența simbolică de data asta, de ce ingerința și intruziunea asta foarte, foarte apăsată la care noi asistăm în ultima vreme ar fi mai puțin vinovată?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Adică, sincer să fiu, dacă Occidentul a greșit odată, trebuie să greșească și a doua oară? De ce trebuie să vină Joe Biden în România, că a venit în 2014, să-mi vorbească despre o legislație pe care el ar avea-o ca prioritate în țara lui, când el ar trebui să vorbească despre prioritățile mele? Iar în România, credeți-mă, prioritatea numărul unu nu o reprezintă – o să vă dezamăgesc – situația cuplurilor homosexuale, ci prioritățile oamenilor – cel puțin pe agenda publică noi asta vedem. Deci dacă citim despre preocupările românilor, vom identifica chestiuni care îi obosesc pe români – de pildă gunoaiele. Să știți, apropo, că dacă facem curat în Sectorul 1 și homosexualii și heterosexualii se vor bucura”, a declarat Neamțu siteului Inclusiv.ro.

Neamțu a spus că nu are timp de pierdut pe rețelele de socializare, insinuând că politicienii care utilizează astfel de instrumente des o fac pentru că au niște bani asigurați de la stat.

„Eu trăiesc nu dintr-un salariu, ci trăiesc din activitățile mele antreprenoriale, din cursurile pe care le susțin la Clubul Marilor Cărți de la Școala Neamțu, din coaching-ul pe care îl fac cu oameni din mediul de afaceri, din foarte, foarte multe conferințe pe care le țin. Eu nu sunt un om care să aibă libertatea sau timpul de a urmări cancanul. Eu nu sunt angajat, eu sunt antreprenor și cine nu a gustat din viața plină de adrenalină a unui antreprenor – care trebuie să plătească salarii, care trebuie să plătească servicii, care trebuie să se ocupe de lucruri nevăzute, cum ar fi, eu știu, infrastructura unui site și multe, multe lucruri care nu se văd, contracte și discuții cu reprezentanți legali și așa mai departe – cine nu a gustat din viața unui antreprenor crede că probabil eu sunt toată ziua bună ziua în comentarii cu cei de pe online. Nu am timpul necesar. Dacă m-ar plăti cineva cu 10,000 de euro pe lună să scriu doar comentarii pe Facebook probabil că m-ați vedea ca și pe Dacian Cioloș sau pe alți europarlamentari dându-și cu părerea despre toate în universul online”, a menționat Mihail Neamțu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Teologul a spus că este deranjat de „exhibiționismul” minorităților sexuale și că nu este de acord cu introducerea LGBT în școli.

„N-am absolut nimic împotriva unor persoane care sunt de orientare homosexuală. De altfel citesc cărți scrise de ei. Foarte mulți oameni care aparțin acestei minorități sunt extrem de inteligenți. Ceea ce mă deranjează este un singur lucru: exhibiționismul sexual din anumite contexte care țin de marșurile organizate în anumite perioade ale anului în marile capitale ale lumii occidentale. Mi se pare că se coboară uneori în zona indecenței și chiar a bestialității – am văzut asemenea imagini. Și al doilea lucru care mă deranjează este intruziunea acestei propagande LGBT în școli. Eu nu cred că trebuie să fie permise asemenea lucruri fără acordul părinților. Consider că părinții trebuie să aibă ultimul cuvânt când vine vorba de educația copiilor lor, și aici nu sunt de acord cu impozițiile recente ale Uniunii Europene sau ale Raportului Matić

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

  1. Colonialismul economic este extrem de actual. Corporațiile transnaționale conduc România ca pe o colinie, de ce Mihail Neamțu tace mâlc în legătură cu acest subiect? Nici unul dintre conservatorii neoconi nu zic nimic despre monopolurile feudale ale acestor corporații care conduc occidentul și impun dictatura corectitudinii politce tuturor angajaților. Ca să vezi cum arată comunismul perfect te duci să vezi cum arată atmosfera într-o corporație transnațională. Aceste corporații finanțează ANTIFA, BLM, GDS, Tinerii mânioși, Mozaiq, Accept și alte organizații extremiste. Toate ONGurile ideologice ale ”societății civile” sunt finanțate de ei. Este vorba de un socialism corporatist, născut în interiorul capitalismului lăudat de acești neoconi. Aceste structuri impun colonialismul cultural. Deci colonialimul economic al transnaționalelor impune colonialismul cultural. Puterea economică conduce occidentul, nu cea politică.

      • Tocmai aici e problema, populația a fost manipulată și dresată să iubească corporațiile și occidentul prin americanizare mentală (vârful de lance a fost Pro TV și festivalurile Generația Pro, un fel de Woodstock românesc). Filme hollywoodiene și videoclipuri mtv. Li s-a livrat imaginea paradisului terestru și a unei iluzorii libertăți. În paralel se fac filme românești mizerabiliste ca să ne producă greață față de propria țară. Contrastul creat în mintea cinefililor e șocant. În același timp sunt satanizate filmele istorice românești care pot influența pozitiv dezvoltarea conștiinței naționale. E o luptă foarte rafinată de imagine. Teoria statului magician de care vorbea I. P. Culianu e relevantă aici. Cât timp românii vor mai fi fascinați de occident vor vota în continuare cu USR și PNL, având iluzia că paradisul va fi implementat la noi. Dresajul mediatic a sterilizat orice încercare de rezistență. Apoi isteria PRM-Vadim (național-ceaușistă și dacomană) a fost construită de Brucan pentru a împiedica timp de 20 de ani dezvoltarea unor forțe autentice de rezistență. Cel mai bine compromiți adevărul punându-l în gura nebunului (vezi Regele Lear). Peremismul a caricaturizat și sluțit ideea de România. De asta toți intelectualii serioși au fost preluați de gașca GDS și manipulați de neoconi să iubească capitalismul, corporațiile și ”valorile europene”. Putem vorbi și de un colonialism mental, mințile noastre au fost cucerite.

  2. Nu mi se pare prea strălucit argumentul comparației cu colonialismul de odinioară. În primul rând dubla măsură e în toi în rândul celor cărora te adresezi, deci nu e ca și cum brusc își vor da seama că-s ipocriți iar în al doilea rând pot oricând să aibă pretenția unei compensații, la modul “voi ați făcut-o, deci o facem și noi ca să fim chit”. De-asta nu-i bine nici să încerci să-ți justifici normalitatea cu dreptul la liberă exprimare, căci apoi vor veni și eu cu pretenții, că dacă tu ai dreptul la “bigotism”, trebuie și ei să le poată vorbi copiilor. Atât doar, ca să nu intru în comparații de genul cum arăta Africa atunci, colonială și cum arată acum, liberă, de la Africa de Sud la Rhodesia.

    Cât despre complimentele obligatorii pe care trebuie să le faci ca să pari obiectiv și ca poate să te-asculte, doar le oferi pârghii pentru viitor, de genul “Pai, atunci, haideți să și introducem în programă mai multe cărți scrise de acești inteligenți stimabili, poate învață copii de-acolo și redenumim fenomenul în culturalizare, nu educație LGBT”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate