duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEMihail Neamțu, necruțător: Pentru un pumn de arginți, Biserica acceptă să fie...

Mihail Neamțu, necruțător: Pentru un pumn de arginți, Biserica acceptă să fie mituită și își pierde vocația profetică

Cunoscutul teolog și scriitor, Mihail Neamțu, acuză Biserica Ortodoxă Română că s-a „vândut pe un pumn de arginți”.

Într-o transmisiune directă pe facebook, Neamțu a acuzat BOR că-și „pierde vocația profetică pentru un pumn de arginți”.

„Moștenirea lui Ciolacu este și supunerea Bisericii, care din ce în ce mai mult, își pierde vocația profetică, pentru un pumn de arginți acceptă să fie mituită de anumiți baroni locali. Când Biserica a trebuit să câștige Referendumul pentru Familie, Biserica a fost trădată: primarii PNL și PSD n-au mai susținut acest proces și cu telefoanele primite de la Bruxelles, de la ambasade, de la Comisia Europeană, politrucii de la București s-au executat.

Telefoane care le-au spus că nu e bine ca România să-și mențină identitatea creștină. Obiectivul este de a avea și la noi un fel Turn Babel, ca să aducă tot felul de națiuni asiatice, alături de vechii răzeși, de munteni, de bănățeni sau olteni.

România trebuia să renunțe la identitatea creștină”, a spus Neamțu, candidat la europarlamentare, citat de siteul său.

„Biserica nu face politică”

Deși Sfântul Sinod a transmis un „îndreptar” conform căruia Biserica nu face politică, au fost mai multe incidente în care ierarhii au demonstrat contrariul.

Patriarhul Daniel a participat la o lansare a unei capele construită în Parlament, de puterea PSD-PNL chiar înaintea începerii campaniei electorale.

Teologul Virgiliu Gheorghe a spus că BOR nu sprijină Referendumul pentru Familie, deoarece nu vrea să fie perceput ca anti PSD-PNL, care nu susțin acest proiect.

Recent, Mitropolitul Olteniei, Irineu, l-a decorat chiar în mijlocul campaniei electorale pe baronul PSD Gorj, Marcel Romanescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. De parcă Neamțu nu se vinde in toate directiile pentru doi poli..
    Biserica trebuie să joace la mai multe capete ca orice organizatie puternica, dar dependenta de vointa politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE