joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEEditorial fără menajamente al lui Mihail Neamțu: România cu epoleți

Editorial fără menajamente al lui Mihail Neamțu: România cu epoleți

Scriitorul și teologul Mihail Neamțu scrie un editorial fără menajamente despre prostia aflată „în speranța că România s-ar face bine prin expansiunea serviciilor secrete”. Aceste instituții au fost conduse, în opinia sa, „până deunăzi de mediocrități patente și corupte, inși devorați de arghirofilie, alcoolism și slugărnicie…”.

Iată textul:

România cu epoleți

E plină țara de politicieni, ziariști, afaceriști, universitari, magistrați sau oameni politici care invocă misterios învecinarea cu structurile de „intelligence.” Minte multă n-au, nici școală, dar sunt, vezi Doamne, conectați la „Pădurea Băneasa”… Vorbesc prost româna sau engleza, dar au protecția generalilor de la vârful Sistemului…

Pe lângă snobism sau parvenitism, e atâta prostie în speranța că România s-ar face bine prin expansiunea serviciilor secrete — instituții militarizate care, știm bine, au fost conduse până deunăzi de mediocrități patente și corupte, inși devorați de arghirofilie, alcoolism și slugărnicie…

Haideți să lămurim lucrurile: și la noi, ca și-n America, se găsesc patrioți care își iubesc țara. Îi respect și îi salut. Dar sunt și serviciile secrete sunt infectate de mentalități tiranice și apucături feudale. De aici și transformarea Justiției într-un câmp tactic.

Nu yesmenii mișcă România înainte, ci oamenii liberi. E atât de ridicolă cabala masonico-securistă și atât de flagrantă impostura pigmeilor cu epoleți, încât mă simt obligat să spun niște banalități: așa cum profeții au reformat iudaismul și creștinismul, pionieratul și geniul vizionar aparțin antreprenorilor slobozi, nu birocraților.

În Statele Unite, inovatori curajoși precum Elon Musk sunt infinit mai valoroși pentru o țară decât căpușe politice precum James Comey, Peter Strzok ori Lisa Page (reprezentanți „deep State” care au căutat să blocheze votul democratic în favoarea lui Trump).

Iar dacă tot sunt invocate și la noi structurile de „intelligence”, cum — Doamne, iartă-mă! — se explică invazia proștilor, tot mai vizibilă și mai sufocantă în ultimii ani? Adrian Năstase a fost un arghirofil iubitor de putere, însă nu un idiot. Știa niște limbi străine, citise niște biblioteci, avea o cultură generală. Astăzi, în schimb, orice tractorist se visează premier și orice coafeză poate ajunge, mâine, secretar de stat. Cum? Printr-un master dubios la defuncta Academie SRI.

Asistăm la revanșa mamelucilor și la răsturnarea valorilor, pentru care nu doar politicienii, ci și liderii corupți din servicii sunt responsabili (nu mă refer deloc la activul de ofițeri loiali României). Priviți scena publică: toți cabotinii sau impostorii ajung foarte departe! Oamenii educați, în schimb, stau cuminți deoparte. Nu mai deosebim între analfabetul funcțional şi insul instruit; între amatorul cu păreri înalte despre sine şi profesionistul modest, aplicat, știutor.

Oricâte structuri de „intelligence” am avea, asistăm la o foarte lentă (dar sigură) implozie a instituţiilor statului român, care şi‑au uitat menirea. E timpul să oprim declinul!

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate