Jurnalistul Mihai Șomănescu a fost invitatul lui Ștefan Ruxanda, în cadrul celui mai recent episod al podcastului „Strada Speranței”.
Tema a fost una incitantă și anume „puterea cuvintelor, psy-ops și lagărul de idei”. În cadrul emisiunii, Mihai Șomănescu a vorbit despre puterea pe care o are mass-media în ziua de astăzi.
„Poate că presa a fost odată a patra putere în stat, dar acum este doar o anexă a puterii. Nu mai poate fi vorba de vreo separație a puterilor, astfel încât presa să fie a treia sau a patra, este o anexă și gata”, a spus colegul nostru.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Mihai Șomănescu a exemplificat puterea de manipulare a presei prin protestele post-Colectiv. Deși Biserica s-a declarat alături de victime încă de la început, totuși s-a reușit ducerea discuției în această zonă, deși n-avea nicio legătură cu subiectul.
„Protestele post-Colectiv a fost un caz în care s-a dorit mutare atenției de la ce s-a întâmplat la emoția care copleșește totul. În momentul în care emoția copleșește totul ești foarte vulnerabil, ești jucat din stimuli. Pur și simplu se stimulează ceva și gata și când nu mai e nevoie se termină totul. Ajunsese totul la paroxism. Ce treabă avea biserica ortodoxă cu incendiu dintr-un spațiu privat?
Totul a fost o operațiune, de la cap la coadă, pentru a se duce totul într-o direcție și a se crea un partid politic, care s-a și creat de-altfel”, a mai zis Mihai Șomănescu.