miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEMihai Neamțu: Românii nu au murit în 1989 pentru tiranie, certificate, cenzură...

Mihai Neamțu: Românii nu au murit în 1989 pentru tiranie, certificate, cenzură și apartheid medical. Teodor Paleologu: E inacceptabilă folosirea morților de la revoluție în campania demagogică împotriva măsurilor anti pandemie

Scriitorul Mihai Neamțu s-a întrebat dacă românii mai sunt vrednici de jertfa înaintașilor lor, din decembrie 1989.

Cugetarea sa vine în contextul aniversării a 32 de ani de la căderea regimului comunist. Neamțu a spus că românii nu au murit în 1989 pentru „pentru tiranie, certificate, cenzură și apartheid medical”.

„Eroii Revoluției au avut credință-n Dumnezeu, n-au propagat ideologii toxice atee. Eroii Revoluției au reprezentat societatea civilă, nu structurile militarizate care fac din Președintele țării o biată păpușă. Eroii Revoluției au visat la o patrie frumoasă, mândră și prosperă, nu la îmbătrânire, depopulare și îndatorarea copiilor prin înlocuirea vechii nomenclaturi comuniste cu nomenclatura tranziției, lacomă, toantă și nesătulă. Eroii Revoluției au murit pentru libertate, nu pentru tiranie, certificate, cenzură și apartheid medical. Eroii Revoluției erau tineri, idealiști și familiști. De jertfa lor, oare, noi suntem vrednici?”, a scris Neamțu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Afirmațiile lui Neamțu au stârnit replica lui Theodor Paleologu, un cunoscut susținător al măsurilor restrictive impuse de Guvern. El a numit protestele împotriva restricțiilor o „campanie demagogică”.

„Este inacceptabilă instrumentalizarea morților de la revoluție în campania demagogică împotriva măsurilor de combatere a pandemiei”, a replicat Paleologu. Probabil, fostul ministru al culturii s-a referit la protestele împotriva certificatului verde, de pe 21 decembrie, de la Parlament.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Comentariul lui Paleologu a demarat o adevărată de reacție în lanț de comentarii negative la adresa sa. Cel mai apreciat a venit din partea jurnalistului Liviu Mihaiu:

„Așa cum nu este acceptabilă instrumentalizarea morților pandemiei pentru restrângerea libertăților cetățenești câștigate cu sacrificiul unor oameni la Revoluție”.

Mihai Neamțu nu s-a lăsat nici el: „Inacceptabilă e folosirea memoriei foștilor deținuți politici în campania deșănțată de autopromovare”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Just dar, să-mi fie cu iertare, nu cred că au murit nici pentru de-alde Băse și ai săi. Sau pentru mimi ai verticalității cărora începe să le țâțâie curul după ce citesc o poezie și apoi se dezic de Radu Gyr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE