vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEMihai Neamțu, radiografie dură a societății românești: Ne spunem oameni de dreapta,...

Mihai Neamțu, radiografie dură a societății românești: Ne spunem oameni de dreapta, dar socotim libertatea un moft conspiraționist.Ne socotim Grădina Maicii Domnului, dar am devenit paradisul industriei videochat

Scriitorul și teologul Mihai Neamțu a făcut o predicție sumbră despre societatea românească, afirmând că prin felul în care ne comportăm, țara va rămâne doar o amintire.

El a remarcat ipocrizia care domnește în societate. Neamțu nu a ezitat să arate și înspre zona de dreapta: „Ne declarăm conservatori, dar ne place tripleta Soros, Clinton, Biden. Ne spunem oameni de dreapta, dar socotim libertatea un moft conspiraționist”.

De asemenea, a remarcat faptul că România, în ciuda percepției că ar fi o țară creștină, este lider mondial la videochat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Construim stadioane, dar n-avem fotbal. Mărim salariile aristocrației bugetare care muncește, cu greu, trei zile pe săptămână. Plătim subvenții unor partide, elite și structuri care au depopulat țara. Iubim tinerețea, dar o condamnăm la sărăcie și căpșunărie. Avem o Românie educată, dar cu înjurături, flegme și manele.

Pregătim ingineri și medici, mai ales pentru Franța, Anglia sau Germania. Avem mulți doctori în teologie, dar puțini tămăduitori de suflete. Ne declarăm conservatori, dar ne place tripleta Soros, Clinton, Biden. Ne spunem oameni de dreapta, dar socotim libertatea un moft conspiraționist. Iubim Moldova lui Ștefan, însă unionismul ni se pare exagerat.

Suntem majoritar ortodocși, dar crâșma sau bufetul sunt mai importante ca biserica ori școala. Ne socotim creștini, dar sfâșiem cămașa lui Hristos.

Asfaltăm sate fără țărani. Digitalizăm gimnazii fără elevi. Modernizăm șine fără trenuri, locomotive fără mecanici. Ne socotim Grădina Maicii Domnului, dar am devenit paradisul industriei videochat. Părem, uneori, o poveste scrisă la apus de soare.

În jumate de secol, România va fi o amintire frumoasă — țară cu români cărunți, acceptați ca o admirabilă minoritate. Suntem, ca vechii farisei, pietrele de mormânt ale unei istorii marginale”, a scris Mihai Neamțu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. „Ne socotim Grădina Maicii Domnului, dar […]”

    Până azi am crezut că Domnul ne numise astfel.

    „Ne socotim Grădina Maicii Domnului, dar (dar suntem o colonie tipică a Democrației – cu activități „economice” tipice statutului)”

    Pe care nici Ioana Ivan, nici Radu Ursan nu o vede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate