joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMihai Neamțu: Pașaportul verde poate (și-n opinia mea trebuie) criticat cu argumente...

Mihai Neamțu: Pașaportul verde poate (și-n opinia mea trebuie) criticat cu argumente juridice, filozofice și teologice. Nici măcar atunci când ai Evanghelia de partea ta, nu poți forța, nu poți impune, nu poți șantaja

Scriitorul și teologul Mihai Neamțu a criticat obligativitatea certificatului verde, denunțând un șantaj și o intimidare.

El a scris că „tirania și coerciția Statului trebuie respinsă de o adevărată conștiință creștină”.

„Ce trebuie să înțeleagă experții, politicienii, tehnocrații și birocrații? Că Trupul lui Hristos e și pentru vaccinați și pentru nevaccinați. Și pentru sănătoși, dar și pentru cei bolnavi. Decizia privind un tratament medical e mereu intim-personală — în cazul vaccinării anti-Covid19, ea merită încurajată pentru categoriile vulnerabile, oamenii vârstnici cu imunitate slabă și comorbidități riscante.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Decizia de discriminare pe bază de pașaport verde e însă una politică și încalcă libertatea de conștiință sau mișcare. Pașaportul verde poate (și-n opinia mea trebuie) criticat cu argumente juridice, filozofice și teologice. Orice virtute se naște pe solul libertății. Nici măcar atunci când ai Evanghelia de partea ta, nu poți forța, nu poți impune, nu poți șantaja.

Un tratament medical (cu sau fără vaccin) nu înseamnă — așadar — nici merit moral, nici apostazie. Niciun rapel nu te sfințește, niciun ser nu te desparte de Hristos Domnul. Și cel vaccinat și cel nevaccinat luptă mai departe cu patimile, cu poftele, cu vechiul Adam.

Tirania și coerciția Statului, însă, trebuie respinse de o adevărată conștiință creștină. De la Moise până la Pavel, poporul lui Dumnezeu a călătorit dinspre sclavie către slobozenie, dinspre supunerea oarbă către verticalitatea demnă. Hristos a fost și tămăduitor, dar și eliberator.

Domnul ne-a dat viață, vindecare și bucurie, nu lanțuri & frică”, sună mărturia lui Mihai Neamțu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE