joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEMihai Neamțu: Am fost împărțiți între privați și bugetari, între „persoane esențiale”...

Mihai Neamțu: Am fost împărțiți între privați și bugetari, între „persoane esențiale” și oameni de rând, între vaccinați și nevaccinați. Trebuie să redescoperim ce ne ține împreună

România trebuie și iubită, nu doar certată sau hulită. E timpul să regăsim moștenirea cea bună, frumusețea vestigiilor, datinile cuviincioase ori moralitatea superioară a strămoșilor noștri, firescul conviețuirii din prezent și bucuria unui viitor împreună. E momentul să respectăm mamele care-și cresc copiii, tații care pun pâinea pe masă și toți oamenii muncitori, loiali și dedicați profesiei lor. Merită, în al unsprezecelea ceas, să începem să protejăm viața, să încurajăm hărnicia și să recompensăm economic familiile cu mulți copii.

Am fost împărțiți între privați și bugetari, între „persoane esențiale” și oameni de rând, între vaccinați și nevaccinați. Trebuie să redescoperim ce ne ține împreună. Să revenim la principiul iubirii și al solidarității, redevenind o națiune demnă și liberă, un popor tânăr, optimist și asumat, iar nu doar o populație terorizată psihologic și controlată biopolitic.

Ne-am degradat atât de mult în timpul izolărilor Covid-19 încât ne percepem unii pe alții nu ca pe niște semeni, ci ca pe niște bestii purtătoare de viruși.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un filozof admitea, resemnat, că viața spiritului trebuie subordonată fricii biologice și că libertatea reprezintă un risc nepermis, ba chiar un pericol public, în vremuri de pandemie. M-au descumpănit intelectualii și tehnocrații care ignoră faptul că omul e un animal simbolic care se hrănește nu doar cu pâine, ci și cu lumina Cuvântului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Obsesia digitalizării și a „comunicării online” desăvârșește ruperea omului modern de natură. În loc să-i ținem izolați în casă, i-am putea încuraja să descopere viața dintr-o fermă țărănească ori să exploreze cărările alpine ale munților Carpați. Personal, cred că-n să-i legăm nevrotic pe copii doar la terminale 4G și tablete electronice, mai bine am stimula redescoperirea ritmurilor naturii.

Poate că a sosit momentul să aducem fiii și fiicele orașului într-o fermă agricolă de la țară, acolo unde vor descoperi splendoarea pajiștilor verzi, inocența mieilor, simplitatea oieritului, dar și frumusețea mușcatelor din pervazul unei bunicuțe.

În sfârșit, pe lângă experiența naturii, s-ar cuveni să revenim la marea cultură (iar noi facem asta c-o echipă de sufletiști la Clubul Marile Cărți). Efectele catastrofale ale pandemiei sunt, în primul rând, de ordin spiritual și psihologic. Ne vom vindeca doar cu ajutorul frumuseții creației în care citim splendoarea bunului Dumnezeu. Ne vom face bine pornind de la firescul relațiilor umane și de la redescoperirea delicateții, a pudorii, a diafanului, ca virtuți eterne ale sufletelor curate.

Articol scris de Mihai Neamțu

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE