ACTUALITATEMihai Gheorghiu: Alegeri inutile

Mihai Gheorghiu: Alegeri inutile

Mihai Gheorghiu, președintele Platformei „Împreună”, ironizează importanța care i se dă viitorului scrutin electoral, deoarece, spune el, oricum autoritățile consideră că poporul român este prea „indisciplinat”.

El scrie că rezultatele ar trebui decise „la masa verde”, astfel încât să se reușească „o operațiune excelentă care să înlocuiască travaliul inutil și periculos al alegerilor într-o țară nedemnă de încrederea partenerilor europeni”.

„Alegeri inutile

Încrâncenarea de a mai ține alegeri locale și parlamentare în colonie este profund inutilă și chiar periculoasă. În primul rând este vorba de faptul că expunem inutil oamenii acțiunii virusului ucigaș. Guvernul și înaltele autorități supraguvernamentale ar putea deveni obiectul acțiunilor civice ale milițiilor rezist sau chiar al presei vigilente și bine plătite. S-ar putea lansa slogane ca: Votul ucide! Ar fi păcat și crâncen.

În fond, un popor indisciplinat care nu este în stare să aprecieze grija părintească a înaltelor autorități, de ce să fie creditat cu capacitatea de a vota?! Rezultatele alegerilor ar putea să fie stabilite la masa verde (acolo unde stă cea mai înaltă autoritate) de către personaje cu experiență, cu responsabilitate și ar fi bine pentru noi toți. Un comitet alcătuit din securiști, ong-uri și telefoane de la diplomați străini, de carieră, care au îndrăgit plaiurile mioritice ar putea face o operațiune excelentă care să înlocuiască travaliul inutil și periculos al alegerilor într-o țară nedemnă de încrederea partenerilor europeni. N-a ieșit bine până acum de câte ori s-a intervenit?!

Astfel, ne-am putea concentra pe mai departe asupra sarcinilor primite de la parteneri, în ceea ce privește coronavirusul etc. Presa ar putea explica, contra a încă 50 de milioane de euro că această modalitate este și cea mai corectă și cea mai binevenită, pentru că arată respect față de metropolă, care controlează aici afacerile subtile și importante. Ar fi totodată și demonstrarea respectului față de construcția europeană care implică renunțarea la iluziile reacționare asupra suveranității naționale. Am deveni astfel piatra de temelie a noii construcții. Poporul va înțelege și va aproba toate mesajele televizate ale înaltelor autorități.De altfel, viața a dovedit că votul la popoarele aborigene este un lux inutil. De exemplu, ultimele alegeri prezidențiale au fost complet inutile, toată lumea știa cine fusese desemnat.

Votul iresponsabil a unei populații care nu este în stare să aprecieze efortul marilor companii și marilor instanțe morale și politice nu poate fi creditat, nu poate fi luat în considerație la un astfel de nivel. Nu se poate progresa decât făcând sacrificii, avem deja exemplul măsurilor anticovid, măsuri atât de necesare și de utile, care asigură deja progresul tehnologic al societății noastre.

Vom avea astfel garanția progresului desăvârșit, am da o imensă satisfacție noului patrulater roșu format în Parlament pentru guvernarea pandemică și, totodată, maselor de elemente progresiste sătule de incuria neaoșă.

Totul va fi bine!”, sună mesajul lui Mihai Gheorghiu.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate