duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEMihai Enache aduce Bucureștiul la viață: Casa Radio va fi spital, ...

Mihai Enache aduce Bucureștiul la viață: Casa Radio va fi spital, Moara lui Assan muzeu, iar Hotelul Dunărea – bloc de locuințe

Bucureștiul este un oraș plin de clădiri ruinate sau degradate, care-i dau o imagine de paragină și nepăsare, incompatibilă cu numele de capitala României, în anul 2024.

Acest lucru este intolerabil pentru Mihai Enache, candidat AUR la Primăria Capitalei. Enache spune că „orice zonă abandonată, fie teren, fie clădire, trebuie valorificată de municipalitate și reintegrată în oraș”.

Reabilitarea acestor clădiri este o prioritate pentru programul lui Mihai Enache.

„În primul an de mandat vom face un inventar al tuturor zonelor din oraș abandonate, al clădirilor lăsate în paragină cu diferite interese și vom face calendarul intervențiilor pentru punerea lor în valoare. De la micul spațiu verde neamenajat din fața librăriei Cărturești de pe Bd. Magheru și până la Casa Radio, în capitala noastră nu vom mai avea spații abandonate, lăsate în degradare, indiferent cine este proprietarul”, spune Enache.

În acest sens, primele trei obiective la care Enache va începe lucrările de reintegrare în viața publică și de valorificare sunt:

– Casa Radio (foto sus) – care va deveni spital
– Moara lui Assan (foto) – ce se va transforma în muzeu și spațiu de expoziție
– Hotel Dunărea – transformat în bloc de locuințe de necesitate, pentru mutarea temporară a locuitorilor din imobile la care se efectuează lucrări de consolidare.

Casa Radio este un proiect  început în anul 1986, pe locul unui hipodrom, și urma să găzduiască Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România. Deși s-au vehiculat numeroase proiecte de reabilitare, a rămas în paragină până azi.

Moara lui Assan este un monument istoric important al Bucureștilor. A a fost ridicată în 1853, fiind prima moară cu abur din România. În 1948, aceasta a fost confiscată de regimul comunist. După 1950, regimul comunist înființează două fabrici, de pâine și de ulei, care au rămas în paragină după revoluția din 1989.

Hotelul Dunărea de lângă Gara de Nord din București a fost construit în perioada 1935-1940 și abandonat după cutremurul din 1977.

Sursa foto: Hotel Dunărea în 1976. Foto: Șerban Lăcrițeanu, Bucureștiul Meu Drag
Publicitate electorală
Material executat de MT Continut Media SRL, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE