duminică, februarie 5, 2023
OPINIIMi-e scârbă de ei!

Mi-e scârbă de ei!

Am urmărit o parte din Congresul PNL. Jalnic spectacol! Că erau 5.000 în condițiile actuale din București, no comment!

Să nu credeți că mi-e drag dl Orban, dar în comparație cu Florin Cîțu… Noul președinte PNL. Un premier slab. Un om cu un trecut deloc onorabil. Unul care s-a înconjurat de oameni ca Gorghiu, Sighiartău, Vîlceanu, Mareș și lista e tare lungă? Un om susținut de dl Iohannis (un președinte anti-valori), care trebuia să fie imparțial. Cine se aseamănă se adună. Acum PNL a cotit-o și mai mult spre progresismul USRPlus, o mizerie din punct de vedere al valorilor autentice, pro-familie naturală, pentru dreptul la viață de la concepție, pentru suveranitate. Alde dl Cioloș votează în Parlamentul European pentru sancționarea României. Pe bune? Dl Dacian Cioloș ar face tuturor un bine dacă ar emigra, că respect pentru credința și valorile majorității românilor nu are ioc. Nu m-aș mira să câștige șefia USRPlus, deși tot un drac, fie el, fie Dan Barna. Amândoi au dovedit, în mai multe rânduri, că pentru ei contează promovarea perversiunilor sexuale în detrimentul moralei creștine sau elementarului bun-simț, încă bine înrădăcinate în mentalul colectiv autohton.

După articolul anterior în care punctam unele lucruri urâte sau oameni urâți din PNL, îmi propusesem să scriu, pe rând, și despre ceilalți. PSD, USR+, UDMR, PMP, ProRo, ALDE, noul partid al dlui Dragnea, șamd. Stăteam însă, mai târziu, și mă gândeam ce rost are să scot în evidență mizeriile din partidele anterior menționate și altele mai puțin cunoscute. De ce aș pierde timpul cu asemenea pseudo-oameni politici? Dacă eu, la vot, nu mi-aș da girul pentru asemenea partide, indiferent de președintele lor și de omul propus spre votare, din motive clare în mintea și sufletul meu de român/patriot/cetățean interesat de bunul mers al cetății, de ce să le dedic din timpul și cerneala mea? Trebuie doar să îi studiem puțin (mai mult), să le cunoaștem programele, să vedem ce valori/non-valori promovează, ce fel de oameni sunt, majoritar, membrii lor… Sau ce fel de om este președintele lor. Un principiu îl consider general valabil. Uită-te la omul din fruntea oricărui grup, ca să știi ce fel de oameni compun acel grup. Dacă liderul e patriot, nu cred că s-ar înconjura de trădători de țară, că aceștia nu l-ar vota să fie șeful lor. Dacă președintele partidului e genul de om care nu dă doi bani pe familia întemeiată între un bărbat și o femeie sau pe dreptul la viață al pruncilor nevinovați din pântecele mamei lor, atunci tot așa vor fi și cei ce îl susțin. Dacă liderul ar fi total diferit de cei din grup, nu s-ar acomoda și ar pleca sau ar fi repede înlocuit. Oile nu pun lider un lup, tot așa cum la război ai alege să fi condus de cel mai priceput în arta războiului (pentru a avea o minimă șansă să câștigi sau măcar să revii în viață din luptă), nu de cel mai chipeș, mai pervers, mai bogat, mai corupt, mai cu pile sus-puse, etc. Dacă un grup e centrat pe violență va alege ca lider pe cel mai violent membru. La fel pentru gradul de moralitate/imoralitate, bogăție, forță, înțelepciune, educație, credință sau orice alt criteriu de coeziune a grupului respectiv. Evident, putem avea excepții, dar dacă un grup bazat pe educație nu are ca lider pe cel mai educat, eu cred că, mai devreme sau mai târziu, grupul se va risipi sau liderul va fi înlocuit cu cel căruia i se cuvenea de prima dată postura de conducător.

Uitați-vă la procentul cu care a câștigat Florin Cîțu. Studiați bine ce fel de om este. Vă place ce vedeți/aflați despre el? Imaginați-vă acum că toți susținătorii săi (dacă sunt excepții, mă depășesc motivele pentru care un om cu alte valori decât noul președinte PNL l-ar susține pe acesta din urmă) sunt copii fidele ale sale. Dacă dl Cîțu e premierul de care România are nevoie, atunci e vai de noi ca popor! Cât despre PNL, nu le plâng de milă. Și-au semnat singuri sentința la moarte politică, mă aștept să scadă și mai mult în sondaje, de asta profitând din plin PSD și AUR.

Apropo de guvernare, credeți că va putea forma iar o coaliție în jurul său dl Cîțu? Dacă USR+ sunt oameni de cuvânt, vor refuza, așa cum au spus-o anterior, că nu mai pot lucra cu actualul premier. AUR e contra felului în care Florin Cîțu acționează pe plan politic, deci nici ei nu îl vor partener. Dacă PNL refuză, așa cum au spus-o repetat, un acord cu PSD-ul, de guvernat cine mai guvernează țara noastră? Aș prefera să fie bine guvernată, nu prost/(ne)guvernată ca până acum. Ups, tot Florin Cîțu a fost la butoane și până acum. Vai de noi! Rămâne de urmărit ce se va întâmpla în perioada următoare pe scena politică românească, pentru că ne așteaptă vremuri grele, e lesne de intuit asta, deși sunt o fire optimistă.

Îmi păstrez totuși speranța, pe care nici Florin Cîțu nu o poate ucide. Nădejdea mea e ca Bruce Willis, grea de ucis, oricât de perseverent ar fi în acest sens nevrednicul președinte PNL. În plus, nu m-aș mira să plece din partid Ludovic Orban cu mulți din susținătorii săi și să formeze un partid nou. Dacă e bine sau nu, nu știu, căci asta ar însemna și mai multă forță pentru partidele concurente. De altfel, eu mi-aș dori în 2024 să vedem în Parlament mai multe partide noi, cele actuale din Parlament (încă) nu m-au convins că știu/vor și pot face din România o țară prosperă din punct de vedere economic, social, cultural, spiritual. Cum tot mai multe sunt/se dovedesc (doar?) avide de putere, după ei, potopul! Este o vorbă pe care am citit-o azi. ,,Dă-i prostului putere și o să ți-o iei peste ochi direct!” sau `În general, când îi dai unui prost puterea, te aștepți la dictatură.”

Că tot veni vorba de dictatură, cea sanitară e tot mai agresivă pe plaiurile mioritice. De aceea, pe 2 octombrie, la București, România protestează. Hai la protest!

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Această vomă politică trebuie să dispară de pe eșicherul politic al acestei țări !! Nu vă mai lăudați cu Brătienii pentru că aceia vin din altă lume !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate