ACTUALITATEMexic: Doctoriţă de 32 de ani, diagnosticată cu encefalită după ce a...

Mexic: Doctoriţă de 32 de ani, diagnosticată cu encefalită după ce a primit vaccinul Pfizer

Autoritățile mexicane au declarat că studiază cazul unei doctorițe în vârstă de 32 de ani, cu antecedente alergice, care a fost internată în spital după ce a fost injectată cu vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, informează agențiile internaționale, potrivit Agerpres.

Doctorița, al cărei nume nu a fost dat publicității, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăți de respirație şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Ea a fost vaccinată săptămâna aceasta.

„Diagnosticul inițial este encefalomielită”, a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Encefalomielita este o inflamație a creierului şi a măduvei spinării.

Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamație a creierului după administrarea vaccinului.

Femeia are antecedente de reacţii alergice la medicamente precum trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic ce combate infecţiile urinare, a relevat Ministerul Sănătăţii.

Peste 126.500 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Mexic şi 1,4 milioane s-au infectat.

Prima serie de vaccinuri anti-COVID-19 a fost distribuită în Mexic din 24 decembrie, destinate exclusiv angajaţilor din domeniul sănătăţii.

Reacții adverse de la vaccinul Pfizer s-au înregistrat și în Israel și în Statele Unite. Reamintim că una dintre primele persoane care s-a vaccinat anti covid în Elveția a decedat, dar autoritățile nu au legat cazul de vaccinare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...