ACTUALITATEMedicul Virgil Musta revine asupra declarației privind pacienții decedați pe secție: Nu...

Medicul Virgil Musta revine asupra declarației privind pacienții decedați pe secție: Nu are legătură cu locurile din ATI. Starea bolnavilor s-a agravat rapid, era o zi cu ceață

Ireală pare explicația doctorului Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara,  în legătură cu pacienții infectați cu covid despre care în urmă cu câteva zile declara că au pierdut lupta cu viața deoarece la ATI nu mai erau locuri.

„Șase pacienți cu coronavirus ar fi murit pentru că starea lor s-a agravat în câteva minute, și nu a mai fost timp pentru mutarea lor la terapie intensivă, nu pentru că nu ar fi fost locuri pentru ei la ATI”, explică acum medicul Musta, potrivit News.ro, după ce declarația sa făcută în urmă cu câteva zile a fost infirmată de președintele Iohannis.

Poate nu am fost bine înţeles sau poate nu m-am exprimat eu foarte bine, se justifică acum medicul Musta.

Întrebat despre ce se starea de sănătate a bolnavilor infectați cu covid s-a agravat atât de repede, medicul Musta a răspuns:

”Revenind la cei şase pacienţi decedaţi, nu ştiu din ce motiv s-au decompensat atât de rapid, toţi în acelaşi interval orar. Era o zi cu ceaţă şi se ştie că ceaţa afectează afecţiunile pulmonare. Cei şase pacienţi aveau vârste cuprinse între 68 – 70 de ani şi au decedat pe Secţiile Pneumologie 4 şi Boli Infecţioase 2”, a mai declarat Musta.

Potrivit Digi24, unde de altfel medicul Musta este permant prezent cu declarații, precizează că, în urmă cu două zile, Virgil Musta a afirmat că la Timișoara au fost cazuri de pacienți care nu au rezistat până s-a eliberat un pat de terapie intensivă.

Precizarea de miercuri vine după ce președintele Klaus Iohannis și șeful DSU, Raed Arafat, au spus că ar fi fost vorba de o problemă de comunicare la Timișoara și au dat asigurări că nu există situații în care pacienții în stare gravă să nu poată fi îngrijiți.

Recent, publicația Libertatea, citată de R3Media, semnala faptul că Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, în cadrul căruia doctorul Virgil Musta este medic și șef de secție, prelucrează testele covid recoltate în clinica la care dr. Musta este acționar și pentru care clinica a încasat 1,7 milioane de lei în două luni de zile.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...