joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATECol.Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare: Persoanele vaccinate vor primi...

Col.Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare: Persoanele vaccinate vor primi o adeverință pe suport de hârtie, în română și engleză

Persoanele care vor fi vaccinate anti-covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul, a anunțat, la Digi24, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta susține că în acest moment nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

Valeriu Gheorghiță a explicat că toate persoanele care vor fi vaccinate anti-covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a precizat medicul militar.

Potrivit acestuia, România este pregătită pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie.

Valeriu Gheorghiță anunțase, recent, că BioNTech și Pfizer vor trimite în România o tranșă inițială de până în 10.000 de doze de vaccinuri, cu care pot fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în condițiile în care e nevoie de două doze pentru imunizare.

Reamintim că medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a prezentat, recent, detalii despre Strategia de vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a reiterat idee că vaccinarea nu o să fie obligatorie, fiind un drept, nu o obligație.

Medicul Gheorghiță a anunțat că vaccinarea populației se va face în centre de vaccinare, urmând să existe circa 900 de astfel de centre la nivelul întregii țări.

Într-un astfel de centru se vor putea vaccina aproximativ 5000 de oameni pe lună, astfel încât, estimează medicul Gheorghiță, în primele șase luni de la debutul vaccinării se cor vaccina peste 13 milioane de persoane, astfel încât să fie realizat planul de imunizare colectivă de 70% din populație.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE