News Belgia: Șaptezeci de medici cer printr-o scrisoare deschisă abolirea obligativității purtării măștii...

Belgia: Șaptezeci de medici cer printr-o scrisoare deschisă abolirea obligativității purtării măștii în școli. Obligația de a purta măști în școli este o amenințare serioasă pentru dezvoltarea copiilor

Șaptezeci de doctori l-au rugat pe Ministrul Educației din Guvernul Flamand (administrația regiunii Flamande din Belgia) să abolească purtarea obligatorie a măștii în școli, atât pentru profesori cât și pentru studenți, informează sudinfo.be.

Printr-o scrisoare deschisă, ei îi cer ministrului să schimbe modul de abordare față de prevenirea coronavirusului: masca să fie purtată doar opțional, atenția să fie focalizată pe protecția grupurilor de risc și alertarea mai rapidă medicilor de către persoanelor cu risc în caz simptome.

Decizia de a impune purtarea generalizată a măștilor pentru elevi, începând cu vârsta de 12 ani, îi îngrijorează pe semnatarii scrisorii.

„În ultimele luni, bunăstarea copiilor și a tinerilor a fost sub mare presiune. În cabinetele noastre vedem un număr crescut de tineri și de copii care se plâng de regulile de comportament care li s-au impus. Diagnosticele noastre sunt anxietate și probleme cu somnul, devieri comportamentale și dezvoltarea fricii de contaminare. Observăm și o creștere a violenței domestice, a izolării și a lipsurilor. Multor tineri și copii le lipsește contactul fizic și emoțional”, scriu medicii.

„Obligația de a purta măști în școli este o amenințare serioasă pentru dezvoltarea lor. Ignoră nevoile esențiale a unui copil în creștere. (…) Obligația de a purta o mască transformă școală într-un mediu amenințător și periculos, unde conexiunile emoționale devin dificile”, se arată în scrisoarea citată.

Mai mult, conform acestor doctori, „nu există nicio dovadă la scară mare că purtarea unei măști într-un mediu non-profesional are un efect pozitiv în împrăștierea virusului, cu atât mai puțin asupra sănătății în general”, precizează Sudinfo.

Semnatarii explică faptul că tinerii și copiii confruntați cu Covid-19 se recuperează de la sine, fără complicații și astfel contribuie la protecția semenilor prin creșterea imunității de grup.

Rolul scrisorii deschise este acela de a porni o dezbatere pe acest subiect, afirmă doctorii.

În România, conform ordinelor Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, copiii de cel puțin 7 ani trebuie să poarte mască în școală, iar unii  medici aduc în discuție chiar pedepsirea elevilor dacă nu rezistă acestui program. Inclusiv unii profesori își pun problema cum să-i sancționeze pe copiii care nu rezistă cu masca pe față ore-n șir.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate