EDUCAȚIEBelgia: Șaptezeci de medici cer printr-o scrisoare deschisă abolirea obligativității purtării măștii...

Belgia: Șaptezeci de medici cer printr-o scrisoare deschisă abolirea obligativității purtării măștii în școli. Obligația de a purta măști în școli este o amenințare serioasă pentru dezvoltarea copiilor

Șaptezeci de doctori l-au rugat pe Ministrul Educației din Guvernul Flamand (administrația regiunii Flamande din Belgia) să abolească purtarea obligatorie a măștii în școli, atât pentru profesori cât și pentru studenți, informează sudinfo.be.

Printr-o scrisoare deschisă, ei îi cer ministrului să schimbe modul de abordare față de prevenirea coronavirusului: masca să fie purtată doar opțional, atenția să fie focalizată pe protecția grupurilor de risc și alertarea mai rapidă medicilor de către persoanelor cu risc în caz simptome.

Decizia de a impune purtarea generalizată a măștilor pentru elevi, începând cu vârsta de 12 ani, îi îngrijorează pe semnatarii scrisorii.

„În ultimele luni, bunăstarea copiilor și a tinerilor a fost sub mare presiune. În cabinetele noastre vedem un număr crescut de tineri și de copii care se plâng de regulile de comportament care li s-au impus. Diagnosticele noastre sunt anxietate și probleme cu somnul, devieri comportamentale și dezvoltarea fricii de contaminare. Observăm și o creștere a violenței domestice, a izolării și a lipsurilor. Multor tineri și copii le lipsește contactul fizic și emoțional”, scriu medicii.

„Obligația de a purta măști în școli este o amenințare serioasă pentru dezvoltarea lor. Ignoră nevoile esențiale a unui copil în creștere. (…) Obligația de a purta o mască transformă școală într-un mediu amenințător și periculos, unde conexiunile emoționale devin dificile”, se arată în scrisoarea citată.

Mai mult, conform acestor doctori, „nu există nicio dovadă la scară mare că purtarea unei măști într-un mediu non-profesional are un efect pozitiv în împrăștierea virusului, cu atât mai puțin asupra sănătății în general”, precizează Sudinfo.

Semnatarii explică faptul că tinerii și copiii confruntați cu Covid-19 se recuperează de la sine, fără complicații și astfel contribuie la protecția semenilor prin creșterea imunității de grup.

Rolul scrisorii deschise este acela de a porni o dezbatere pe acest subiect, afirmă doctorii.

În România, conform ordinelor Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, copiii de cel puțin 7 ani trebuie să poarte mască în școală, iar unii  medici aduc în discuție chiar pedepsirea elevilor dacă nu rezistă acestui program. Inclusiv unii profesori își pun problema cum să-i sancționeze pe copiii care nu rezistă cu masca pe față ore-n șir.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. 𝗠𝗮𝗷𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗶𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗳𝗿𝗶𝗰𝗮̆, , 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗶𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘁𝗲𝗮𝗺𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗰𝗶𝗻𝗲 𝗻𝘂 𝗮𝗿 𝘁𝗿𝗲𝘂𝗯𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗶𝗶 𝗳𝗶𝗲, 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗶𝘁𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼 𝗽𝗮𝗻𝗮𝗿𝗮𝗺𝗮̆ 𝘀𝘂𝗽𝘂𝘀𝗮̆ 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗱𝗼𝗰𝘁𝗿𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗰𝗲𝗿𝗯𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝘀𝗽𝗮̆𝗹𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗶𝗲𝗿 𝗮𝘂 𝗮𝗷𝘂𝗻𝘀 𝗶𝗻 𝗽𝘂𝗻𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗰𝗮̂𝘁 𝗻𝗲𝗴𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗯 𝘂𝗻𝗴𝗵𝗶𝗲 𝗻𝘂 𝗹𝗲 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴 𝗰𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘂 𝗹𝘂𝗽𝘁𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗮𝘁𝗿𝗶𝗲 𝗮𝗰𝘂𝗺 𝟯𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶, 𝗻𝘂 𝗺𝗮𝗶 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗶𝗺 𝗱𝗲-𝗮 𝗹𝘂𝗻𝗴𝘂𝗹 𝘀𝗲𝗰𝗼𝗹𝗲𝗹𝗼𝗿, 𝗔𝗖𝗨𝗠 𝗧𝗥𝗘𝗕𝗨𝗜𝗘 𝗦𝗔̆ 𝗡𝗘 𝗨𝗡𝗜𝗠 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗕𝗜𝗡𝗘𝗟𝗘 𝗖𝗢𝗣𝗜𝗜𝗟𝗢𝗥 𝗡𝗢𝗦̦𝗧𝗥𝗜 𝗦̦𝗜 𝗔𝗜 𝗧𝗨𝗧𝗨𝗥𝗢𝗥, 𝗜𝗡 𝗡𝗢𝗨𝗔 𝗢𝗥𝗗𝗜𝗡𝗘 𝗠𝗢𝗡𝗗𝗜𝗔𝗟𝗔̆ 𝗡𝗜 𝗦𝗘 𝗜𝗡𝗚𝗥𝗔̆𝗗𝗘𝗦𝗖 𝗟𝗜𝗕𝗘𝗥𝗧𝗔̆𝗧̦𝗜𝗟𝗘, 𝗩𝗢𝗠 𝗙𝗜 𝗠𝗢𝗡𝗜𝗧𝗢𝗥𝗜𝗭𝗔𝗧̦𝗜, 𝗖𝗜𝗣𝗔𝗧̦𝗜 𝗦̦𝗜 𝗘𝗨𝗚𝗘𝗡𝗜𝗭𝗔𝗧̦𝗜 !

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...