ACTUALITATEMatteo Salvini: Împreună cu polonezii și ungurii lucrăm la un nou grup...

Matteo Salvini: Împreună cu polonezii și ungurii lucrăm la un nou grup politic în Parlamentul European

Liderul partidului conservator Liga din Italia, Matteo Salvini, a declarat marți că se află în discuții cu alți lideri cu idei politice similare pentru a forma un nou partid european. Acesta a mai precizat că nu se pune problema aderării formațiunii sale la Partidul Popular European, informează G4Media.

„Suntem în legătură cu polonezii și cu forțele politice ale altor țări, dar și cu ungurii. Luni am avut o întrevedere cu consulul general al Ungariei la Milano. (…)

Este nevoie de ceva nou, lucrăm la crearea unui lucru nou, deoarece un anume tip de Europă, cu o gândire învechită, nu este capabilă să dea un răspuns la situații de urgență. (…)

Trebuie să depășim luna martie, iar scopul este ca țara să se reîntoarcă după Paști la viața cotidiană. Uniunea Europeană a urmat o politică de acorduri complet defectuoasă, iar din această cauză unii de la Bruxelles ar trebui concediați. Europa a greșit și de aceea acum și Italia caută peste tot vaccinuri, ba mai mult, este gata să treacă la producția de vaccinuri.”, a declarat fostul premier italian.

Recent, partidul Fidesz, condus de premierul Ungariei, Viktor Orban, a părăsit Partidul Popular European. Partidul conservator polonez ce se află la guvernare, PiS, este afiliat în grupul europarlamentar ECR (partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni), unde se află și AUR. În PPE se află și partidele românești PNL, PMP și UDMR.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...