sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEMăsuri pentru turiști în sezonul de iarnă: Telecabinele și gondolele să circule...

Măsuri pentru turiști în sezonul de iarnă: Telecabinele și gondolele să circule cu geamurile deschise

Instalațiile de cablu închise, precum telecabinele și gondolele, trebuie să-și reducă capacitatea și să fie ventilate corespunzător, prin deschiderea geamurilor, aceasta fiind una dintre propunerile avansate de patronatele din turism pentru sezonul de iarnă, în contextul pandemiei.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a purtat, recent, mai multe discuţii cu reprezentanţii primăriilor staţiunilor montane, cu privire la elaborarea unui plan de măsuri de siguranţă sanitară a turiştilor în staţiunile de schi din România, în contextul pandemiei, transmite News.ro.

„(…) Lipsa unui set de măsuri de siguranţă pentru turiştii străini care intră în ţară, închiderea restaurantelor sau centrelor spa au anulat şansa poziţionării ţării noastre ca destinaţie turistică sigură. Dorim să nu se mai întâmple acelaşi lucru la deschiderea sezonului de iarnă.

Turismul, dacă este practicat în siguranţă, înseamnă atât sănătate fizică, cât şi mentală. Pe de altă parte, orice activitate în aer liber ajută la întărirea imunităţii”, a spus Dumitru Luca, preşedintele ANAT, potrivit sursei citate.

De exemplu, Salvamont Braşov propune, împreună cu Asociaţia Transportatorilor pe Cablu, ca la instalaţiile de cablu închise, telecabine şi gondole, să se reducă capacitatea şi să fie ventilate corespunzător prin deschiderea geamurilor, iar acestea să fie dezinfectate periodic.

”Este necesar ca turiştii să se simtă în siguranţă iar factorii de decizie trebuie să elaboreze şi să implementeze un set de măsuri care să ofere încredere turiştilor. Putem lua exemplul măsurilor luate în staţiunile de schi din Franţa, care îşi aşteaptă cu încredere turiştii”, a explicat Lucian Boronea, prim-vicepreşedinte ANAT.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE