marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEO nouă „bubă“ cu care se confruntă proprietarii de mașini electrice. Vehiculele...

O nouă „bubă“ cu care se confruntă proprietarii de mașini electrice. Vehiculele mai vechi devin ca telefoanele mobile care nu mai pot fi actualizate și trebuie să cumperi unul nou

Proprietarii de mașini electrice Nissan Leaf acuză compania că „renunță la pionieri”, după ce aplicația pentru vehiculele mai vechi a început să nu mai funcționeze, conform BBC.

Firma spune că aplicația – care permite controlul de la distanță a funcțiilor precum încălzirea – se oprește deoarece rețeaua 2G din Marea Britanie este oprită.

Clienții Nissan au reacționat cu furie. Ei spun că nu se așteptau ca aplicația să fie retrasă.

Experții se așteaptă ca problema să afecteze mai multe vehicule electrice pe măsură ce piața crește.

Aproximativ 3.000 de mașini Nissan Leaf și e-NV200 au fost produse înainte de 2016. Toate sunt afectate de retragerea aplicației. Problema e că mașinile sunt echipate cu unități de control 2G care comunică cu aplicația.

„Aplicația NissanConnect EV, conectată în prezent la vehiculele Nissan Leaf și e-NV200 produse până în 2016, se va închide de la 1 aprilie 2024, în pregătirea apusului tehnologiei 2G”, a tanmsis Nissan pentru BBC.

„Cu toate acestea, proprietarii vor putea folosi în continuare funcții cheie. E vorba de cronometrul de control al climatizării și cronometrul de încărcare direct din sistemul de navigație al mașinii lor”, a mai precizat Nissan.

„Am fost foarte surprins”, a spus Max Siegieda, proprietarul Nissan Leaf din 2013.

„M-aș fi așteptat la cel puțin șase luni, 12 luni, ceva de genul ăsta pentru a găsi alternative. Aceasta este o caracteristică cheie a mașinii care dispare”, a spus el.

El a spus că accesul de la distanță al aplicației pentru funcții precum încălzirea mașinii sau încărcarea de la distanță la ore mai ieftine a fost „un punct de vânzare major” atunci când a cumpărat mașina la mâna a doua, în 2022. Bărbatul se declară acum „reticent” în a cumpăra un alt Nissan. El acuză compania de „lipsă de informare” cu privire la aplicație.​

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. nu mai primeste mashina noua versiune de facebokk,
  mu-ha/ha!

  -de fapt aia nu sunt doar idioti:
  mashinile alea sint “un pic” mai scumpe,
  poate doar aia care au 5-6 azile de batrani isi pot permite
  sau alti criminali!

 2. în pregătirea apusului tehnologiei 2G????????

  -bye bye nokia 3310,
  originalu nu clona infecta din 2017!

  s-ar putea face retranslatoare pirat,
  e o idee….ne si miram:
  chiar nimeni-nimeni nu a putut sparge codare gsm,
  cum asa?
  fie toti hackerii sint etici(…..)
  fie fenomenul “hacker” in sine este un FAKE CONTROLAT DE CATRE SYSTEM!

 3. Păzea! Istoricul Ivan tocmai a descoperit (și s-a mirat cu voce tare!) un principiu economic fundamental al Democrației de Piață.

  Anume că Democrația de Piață se dezvoltă în așa ritm furibund încât produsele sale expiră înainte să se învechească fizic! (Nu se numea asta „uzură morală” în școala dinainte de ’89, doamnă istoric ?)

  Nu-i bai, explică Democrația: le donezi prin Africa, ori alte părți „în curs de dezvoltare”, și îți iei un produs nou. Nu cârâi, precum „comunismul”. Și mai și ajuți astfel și pe alții „să se ridice”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE