luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEMasca devine obligatorie în tot județul Vâlcea, în Râmnicu Vâlcea se închid...

Masca devine obligatorie în tot județul Vâlcea, în Râmnicu Vâlcea se închid creșele/ Locuitorii din orașul Brăila și din 13 sate, obligați să poarte masca în toate spațiile publice

Masca devine obligatorie în tot județul Vâlcea, iar în orașul Râmnicu Vâlcea se închid creșele, informează un comunicat al CJSU Vâlcea. De asemenea, în 31 de localități din județ au fost interzise spectacolele, concertele, evenimentele private și religioase și au fost introduse restricții în funcționarea restaurantelor și cafenelelor.

Măsurile au fost luate luni de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Membrii comitetului au stabilit că, din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu Covid 19, purtarea măștii va fi obligatorie în tot județul Vâlcea, începând de miercuri.

De asemenea, membrii CJSU Vâlcea au hotărât ca, în perioada 14 – 28 octombrie, în 31 de localități din județ, care înregistrează o rată de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori, organizarea de activități, întruniri, vizite și alte evenimente private în cadrul gospodăriilor populației, cu participarea a mai mult de 25 de persoane în același timp, să fie interzisă. În plus, activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor din aceste localități să fie permisă doar în intervalul orar 07:00 – 22:00 și doar pentru 1/3 din capacitatea autorizată a acestora.

În cazul restaurantelor și cafenelelor cu activitate în exteriorul clădirilor din aceste localități, programul de funcționare în următoarele două săptămâni va fi, de asemenea, permis doar în intervalul orar 07:00 – 22:00.

Totodată, în aceste 31 de localități sunt suspendate: activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, activitatea cinematografelor, organizarea de spectacole, concerte și evenimente culturale, precum și organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, zile onomastice etc) și rânduieli bisericești (pomeni și parastase) atât în localurile publice situate în spații închise (restaurante, cafenele, săli de evenimente) cât și în cele din spații deschise (terase, corturi, foișoare etc).

În aceste localități sunt interzise și evenimentele publice ocazionale, târguri săptămânale, târguri de produse tradiționale, bâlciuri, talciocuri, piețe volante.

Potrivit autorităților din Vâlcea, localitățile din județ în care s-a depășit pragul critic de infectări cu virusul SARS-CoV-2 de 1,5 /1000 de locuitori și în care se vor aplica aceste restricții sunt: Milcoiu (9,66), Râmnicu Vâlcea (4,45), Stoenești (4,16), Titești (4,15), Drăgoești (3,10), Olanu (3,10), Șirineasa (3,09), Golești (3,07), Pietrari (3,05), Vlădești (3,00), Brezoi (2,95), Băile Olănești (2,92), Călimănești (2,74), Costești (2,60), Bujoreni (2,56), Păușești Măglași (2,48), Stoilești (2,46), Sălătrucel (2,27), Ștefănești (2,20), Runcu (2,15), Nicolae Bălcescu (2,12), Budești (2,09), Păușești Otăsău (2,01), Mihăești (1,90), Galicea (1,89), Ocnele Mari (1,74); Lădești (1,71), Malaia (1,69), Ionești (1,67), Dăești (1,58) și Bărbătești (1,55).

Potrivit hotărârii adoptate, toate unitățile școlare din localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori vor trece pe scenariul roșu. Nu în cele din urmă, activitatea creșelor din municipiul Râmnicu Vâlcea va fi suspendată.

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din orașul Brăila și din 13 sate începând de marți, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia a fost luată după ce a fost depășit pragul de 1,5 cazuri de infectare cu coronavirus la mia de locuitori.

Potrivit hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice din municipiul Brăila, dar și în alte 13 sate din județ. Este vorba de localitățile Berteștii de Jos, Chichinețu, Batogu, Vultureni, Frecăței, Drogu, Gulianca, Cotu Lung, Muchea, Căldărușa, Tudor Vladimirescu, Baldovinești și Zăvoaia.

Comitetul pentru Situații de Urgență a mai decis că pentru organizarea şi desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte numărul maxim de participanţi în spații închise va fi de 25 persoane și în spații deschise va fi de 50 persoane.

De asemenea, în cazul restaurantelor programul de lucru este stabilit între orele 6:00 – 23:00, iar ultima comandă va fi luată la 22:00. La o masă vor avea să participe maximum patru persoane, dacă sunt din familii diferite.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE