marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEMarșul pentru Viață în marile orașe ale României. Zeci de mii de...

Marșul pentru Viață în marile orașe ale României. Zeci de mii de oameni din toată țara au participat la cea de-a 14 ediție a evenimentului

Sâmbătă, 30 martie 2024, zeci de mii de oameni au participat la Marșul pentru Viață în marile orașe ale României, potrivit RostOnline.

Tema ediției din acest an, a 14-a, a fost „Construim împreună pentru viață”.

La București, oamenii s-au adunat în Piața Universității, de unde au plecat în marș către Parcul Izvor. Organizatori ai evenimentului au fost Asociația „Studenți pentru viață” și de Asociația „România pentru viață”.

Evenimentul s-a încheiat cu recitalul „Live for life”, susținut de interpreta Ana Nuță, formația de muzică populară „Flori din rai”. De asemenea, a cântat și Grupul psaltic de copii „Tronos Junior”.

În nord-estul țării, la Iași, Marșul pentru Viață a adunat un număr record de cetățeni. Aproximativ 5.000 de oameni au participat la eveniment. Acesta a avut loc în 19 localități din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor: Iași, Vlădeni, Bazga-Răducăneni, Țuțora, Podu Iloaiei, Țibănești, Scânteia, Pașcani, Hârlău, Botoșani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Iacobeni, Ștefănești, Piatra-Neamț, Târgu-Neamț, Petricani, Borca.

„Ne aflăm în această zi și noi în fața acestei mărturii de a afirma acest adevăr axiomatic: viața este un dar de la Dumnezeu și neprimirea acestui dar are consecințe tragice în viața noastră și a celor din jur. De aceea, mărturia noastră de astăzi, a celor puțini sau mulți, câți ne-am adunat în numele acestui crez, este importantă, binevenită și necesară. Este bine să înțelegem de ce suntem aici, să ne susținem acest crez și să facem tot ceea ce ține de noi pentru ducerea până la capăt a acestui adevăr. Știm sigur că Dumnezeu este alături de noi, când stăruim în afirmarea adevărului, știm sigur că Dumnezeu primește pocăința fiecăruia care s-a abătut de la adevăr (…)”, a spus PS Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit Doxologia.

Surs- Marșul pentru Viață Iași

Evenimente de amploare la Marșul pentru Viață din Constanța, Deva, Cluj-Napoca și Timișoara

La malul mării, Marșul pentru viață a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Biroul de consiliere și informare „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”, cu sprijinul altor asociații afiliate la Mișcarea Provita din România-Constanța. Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a participat la eveniment.

În Hunedoara, mai multe evenimente au fost organizate în Brad, Orăștie, Hațeg, Petroșani, Lupeni, Vulcan, Uricani. Mici marșuri pentru viață au avut loc și în comunele Ilia, Dobra şi Ghelari. Un marș de amploare a avut loc în reședința de județ, Deva.

Și în Cluj-Napoca, sute de oameni au participat la Marșul pentru Viață. ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost, de asemenea, prezent.

„După ce a creat Dumnezeu pe bărbat și pe femeie, i-a binecuvântat și le-a zis creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul. A șasea poruncă ne spune să nu ucidem! Viața dată de Dumnezeu are valoare, este strigător la cer să ucizi. În această zi ne-am adunat să milităm pentru viață. Am fost odată 22 de milioane, ne-am dori să fim din nou”, a spus ÎPS Părinte Andrei.

La Timișoara, mii de credincioși, în frunte cu ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, au mărșăluit pe marile bulevarde ale orașului.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE