ACTUALITATEAntrenorul român Marius Șumudică, jignit în direct la o TV din Turcia:...

Antrenorul român Marius Șumudică, jignit în direct la o TV din Turcia: A fost făcut și „țigan” și „cerșetor”. Ministrul Sportului, nicio reacție. Ca și în cazul Colțescu, oficialii români sunt contra românilor

Antrenorul român Marius Șumudică a fost catalogat drept „țigan” și „cerșetor” în timpul unei emisiuni de televiziune din Turcia, țara în care antrenează.

Conform DigiSport, românul a fost jignit de către un cunoscut comentator tv, Erman Toroglu, fost fotbalist și arbitru turc.

„Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut așa ceva, unde se crede? Se comportă ca un țigan, e un țigan”, au fost cuvintele folosite de Erman Toroglu în direct la o emisiune televizată.

Moderatorul emisiunii a încercat să-l tempereze: „Nu mai vorbiți așa!”

Dar Erman Toroglu nu s-a potolit deloc: „Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Totul s-a întâmplat în contextul negocierilor pentru prelungirea contractului antrenorului român cu echipa Gaziantep, pe care o pregătea de un an și jumătate.

Incidentul vine după un episodul de la partida dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, atunci când Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism după apelativul folosit la adresa lui Pierre Webo.

Numai că a doua zi s-a aflat şi că lui Colţescu, un oficial turc i-a spus direct că „în ţara mea românii sunt ţigani”, informaţie preluată de foarte multe canale media din lume, Daily Mail fiind unul dintre ele, nu şi de cele turceşti.

Atitudinea Ministerului Tineretului și Sportului a fost identică în ambele cazuri: reprezentanții sportului românesc nu au fost apărați de instituția din stat care îi reprezintă. Dacă în cel al lui Colțescu, Ionuț Stroe s-a grăbit să-l condamne și să ceară scuze în numele întregului sport românesc deși arbitrul nu fusese nici măcar judecat, în cel al Șumudică MTS practică tăcerea. De fiecare dată statul român nu a dorit să supere în vreun fel Turcia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...