joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEMarius Oprea: Parchet European nu se va atinge, mai mult decît probabil,...

Marius Oprea: Parchet European nu se va atinge, mai mult decît probabil, de puternicii din UE, ci numai „plevuşca politică” din estul şi centrul Europei

Istoricul Marius Oprea a comentat apariția noului Parchet European, condus de Laura Codruța Koveși.

Despre această instituție, Oprea scrie pe siteul agenției Mediafax că Laura Codruța Koveși este „expertă în manipularea dosarelor şi construirea lor după interese”.

El afirmă că noua instituție se va ocupa cu preponderență de țările din Estul și Centrul Europei.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„De marţi, are şi Europa DNA-ul ei. Lupta anticorupţie se poartă ca şi lupta de clasă: prin sloganuri, în spatele cărora se află setea de putere şi interesul politic. Întodeauna corupţi sînt ceilalţi, şi nu aceia care gestionează această luptă. Cu un ”Parchet Anticorupţie” european condus de Laura Codruţa Kovesi, expertă în manipularea dosarelor şi construirea lor după interese, acesta porneşte cu stîngul. Doamna Kovesi nu e Cattani, aşa cum o cred sicofanţii ei. Cei care o ”instrumentează” îi cunosc foarte bine orgoliul, direct proporţional cu înălţimea şi numărul la picior.

Parchetul European nu se va atinge, mai mult decît probabil, de puternicii din UE. Lupta se va purta numai pe persoană fizică. Nu vor avea cu nimic de suferit ”corporatiştii” UE, adică adevăraţii şi marii corupători, ci numai ”plevuşca politică” din estul şi centrul Europei, după cum arată primele anunţuri. Nici Italia, nici Franţa sau Spania, cu atît mai puţin Germania nu vor fi atinse.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primii vizaţi sînt premierii ceh şi sloven. Andrej Babis e acuzat ”pe două subiecte”, pornind ambele de la un ”conflict de interese”, calitatea lui de prim-ministru şi aceea de proprietar al holdingului ceh Agrofert, care deţine de la înreprinderi agro-industriale pînă la trusturi media şi l-a făcut al cincilea cel mai bogat om din Cehia. Acest trust a fost şi beneficiar al unor fonduri europene. Cît din avere a făcut-o înainte de a fi premier, nici nu mai contează. Apoftegma e că dacă e bogat, e şi corupt.

La fel se întîmplă şi cu Slovenia, ţară care nu a recunoscut cei procurori nominalizaţi la Parchetul European, motiv pentru care ministrul justiţiei de acolo, un fel de Monica Macovei, fan al Codruţei Kovesi, a demisionat în semn de protest. Magistraţii investigaseră acuzaţii de luare de mită, de către premierul Janesz Jansa. El a acuzat jocuri politice, care stau în spatele acestei structuri a Parchetului European (EPPO), la care ţara sa nu participă: ”este alegerea noastră, aşa că nu vă mai pretaţi la jocurile politice inspirate de @RenewEurope”. Acest grup politic european care e prin Dacian Cioloş unul din artizanii exportului de DNA în UE o susţine cu entuziam pe Codruţa Kovesi. Nu e de mirare. Cioloş este un apărător al intereselor Franţei şi mai puţin al zonei balcanice şi central-europene, de unde se trage.

Nici ungurii nu se arată încîntaţi şi nu participă la noul Parchet European. Guvernul suveranist de la Budapesta vede în acesta o ingerinţă dăunătoare suveranităţii naţionale şi nu are încredere în Kovesi, care „a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzaţii inventate de ea”, după cum a declarat şeful de cabinet al lui Viktor Orban. La rîndul lor, Polonia, Danemarca, Suedia şi Irlanda nu participă la noul Parchet European, inaugurat marţi. Sînt deci şapte ţări din douăzeci şi şapte ale UE care nu s-au înscris în corul ”DNA să vină să te ia”. Din cele douăzeci rămase, unele sînt ţări mici, precum Luxemburg, Malta, Cipru sau statele baltice. Astfel încît s-ar putea spune că focalizarea centrului de putere a noii structuri este în aceeaşi zonă ca şi a deciziei politice şi economice majore din UE – axa franco-germană.

Susţinută de ”artizanii” şi puternicii Uniunii, Kovesi va face ce ştie ea mai bine: se va năpusti asupra restului. Printre care, bineînţeles, şi România – unde are încă multe poliţe de plătit, la nivel personal. Poate şi lui Klaus Iohannis, care şi-a luat mîna de pe ea, atunci cînd i-a fost mai greu. Ori, procuroarea a dovedit, în mai multe rînduri, că nu uită şi nu iartă. Contează mai puţin vinovăţia reală, pentru că unui procuror cînd îi căşună pe cineva, poate găsi orice în sarcina lui. Într-o maşină de spălat rufe, nu intră întodeauna numai rufe albe”, a scris Oprea.

Istoricul spune că LCK nu va mai beneficia de sprijinul „binomului” în realizarea dosarelor europene. Marius Oprea o numește „păpuşă gonfabilă, creaţie a lui Traian Băsescu”, care nu va face „mare brânză”.

„Dar Codruţa Kovesi nu are de întîmpinat doar neîncredere, manifestată explicit de şapte ţări membre UE (şi nu din cele mai mici). Ea are un handicap major: trebuie să construiască de la zero dosarele. Nu mai are, ca în România, la îndemînă ”binomul”, nu i se mai servesc dosare de la SRI, pe care ea doar îşi pune apostila şi face ”încadrarea juridică”. Abia de-acum va începe adevărata bătălie. Va trebui să-şi dovedească competenţa reală. Eu cred că această păpuşă gonfabilă, creaţie a lui Traian Băsescu, pentru a-şi plăti poliţele şi a-şi ţine inamicii sub control, se va dezumfla repede. Aşa cum s-a terminat şi cu ”lupta anticorupţie” din România, care acum, cînd a ajuns la guvernare, nu mai are susţinerea ”serviciilor” şi a ieşit cu totul şi de pe agenda Cotroceniului, e fîsîită total.

Avem mai puţină corupţie în România? Nu. Dar stindardul ei s-a înfipt acum la Bruxelles, unde vor avea şi politicienii europeni de înfruntat ravagiile ei, pînă cînd ”Renew EU”, grupul ”useriştilor” Uniunii Europene, va începe să sape temeinic la temelia ”popularilor” şi a falangei lor birocratice bruxelleze, care şi-au băgat duşmanul în pat, fără să ştie. Nu se va curăţa corupţia, ci se vor plăti, de-acum încolo, tot felul de poliţe în numele luptei împotriva ei.
Fără un SRI european la butonieră, Laura Codruţa Kovesi nu va face mare brînză, dar va provoca mari tulburări, în numele gustului ei”, a concluzionat el.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

 1. Mereu gasesc fraze incorect formulate.
  Acum m-am decis sa va semnalez acest fapt.
  De asta data este dl Marius Oprea cel ce a facut eroarea. Ziarul trebuie sa fie un model din punctul de vedere al folosirii corecte a limbii romane.Exprimarea trebuie sa fie academica, fara cusur.
  Redau mai jos lipsa articolului hotarat UL de dupa Parchet si a particulei DE din fraza pecare ati pus-o in titlu.

  Iata fraza originala lui Marius Oprea :
  Parchet European nu se va atinge, mai mult decît probabil, de puternicii din UE, ci numai
  „plevuşca politică” din estul şi centrul Europei.

  Iata cum ar fi trebuit sa fie conceputa fraza:

  Marius Oprea:
  ParchetUL European nu se va atinge, mai mult decît probabil, de puternicii din UE, ci numai
  DE „plevuşca politică” din estul şi centrul Europei.
  Regretabil ca apar asemenea erori !! Daca ziaristii folosesc astfel limba romana, un astfel de model, influenta lor va face ca limba romana sa degenereze. Mare Pacat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE