Marius Lulea, prim vice-președintele AUR, a declarat sâmbătă la Baia-Mare că economia României din 1989 era una „reală”, bazată pe producție, nu pe consum.
El a apreciat că în 2023, o astfel de economie ar valora 1.000 de miliarde de euro, în timp ce PIB-ul României de azi este de doar 300 de miliarde. Mai mult, România are și o datorie de 150 de miliarde.
„Suntem mințiți că o ducem bine, ni se repetă tot timpul la televizor. Cică avem economie. Să știți că economia din 1989 a României era o economie reală, bazată pe producție, iar astăzi, dacă comparăm cifrele, aceeași economie ar fi valorat peste 1.000 de miliarde de euro. România are un PIB de doar 300 de miliarde euro. Avem o datorie publică de 150 de miliarde euro, deci nu doar că au distrus tot, dar au furat și din viitorul copiilor noștri. 150 de miliarde euro înseamnă 5 autostrăzi de aici și până în China, asta ca să înțelegem dimensiunea dezastrului în care am fost aduși. Însă, românii nu vor fi mulțumiți în 2024 să le repetăm acest lucru, deoarece și ei pot vedea catastrofa în care a fost adusă România. Astăzi avem o economie care de la producție am trecut la consum. Economia României înseamnă să coborâm din bloc și să mergem la mall-urile construite, unde se vând produse străine, și construite peste fabricile noastre. Românii, din 2024, trebuie să o ducă mai bine!”, a spus Marius Lulea la Baia Mare, cu ocazia prezentării programului de guvernare al AUR.
Marius Lulea, tânăr inginer constructor și om de afaceri, este propunerea AUR pentru funcția de premier al României, în cazul în care formațiunea naționalistă va câștiga alegerile din România în 2024.
La rândul său, președintele AUR, George Simion, a declarat că ultimii 33 de ani au fost o „filă de istorie urâtă”.
„Cei 33 de ani negri înseamnă o filă de istorie urâtă pentru poporul român. Nu putem să ne uităm într-una la trecut și să spunem cât e de rău și să spunem că un european, chipurile și noi suntem europeni când trebuie să dăm, trăiește 80 de ani. Românii, părinții și bunicii noștri care au tras din greu în minele de aur de pe aici, de la Roșia Montană, în minele de cupru de la Brad și de la Moldova Nouă, trăiesc 72 de ani în medie. Asta nu e dreptate.
Astăzi zâmbesc pentru că mă uit la voi, ficiori ai lui Bogdan, și capăt și eu și mai mare încredere în proiectul AUR. Am pornit împreună la drum. Voi, maramureșenii, ați fost coloana noastră vertebrală, a Alianței pentru Unirea Românilor. Îmi aduc aminte de o lună de septembrie în anul 2020, când ne ardea soarele în Piața Victoriei, când prim-ministrul țării și alți guvernanți nu voiau să discute cu noi, iar voi ați venit și ați spus că mergeți până la capăt. V-ați ținut de promisiune și vă mulțumesc!
Cred că în cei 3 ani și jumătate de când există AUR și cei 2 ani și jumătate de când suntem în Parlament, am arătat că putem face opoziție puternică, putem face demonstrații stradale și putem denunța fărădelegile la care suntem supuși, de la închiderea noastră samavolnică în case, vaccinarea forțată, până la vânzarea pe nimic a resurselor țării. Nu e de ajuns. Avem nevoie de mai mult. De aceea, astăzi, prezentăm viziunea noastră asupra felului în care trebuie condusă România”, a spus președintele AUR, conform unui comunicat de presă al formațiunii.
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a afirmat, în fața celor peste 800 de maramureșeni prezenți la eveniment, că vara trecută AUR se afla la Baia Mare într-o campanie de consultare publică în cadrul căreia i-a întrebat pe români ce își doresc de la o guvernare cinstită. Acesta a adăugat că acum AUR a venit în fața maramureșenilor și a românilor cu un program de guvernare în care multe dintre propunerile făcute anul trecut se regăsesc.
„Astă vară eram aici, la Baia Mare, într-o campanie de consultare publică, tot în premieră, așa cum și astăzi ne aflăm într-o premieră de consultare publică de data aceasta cu privire la programul de guvernare. Anul trecut vă întrebam ce vreți dumneavoastră, românii, de la o guvernare cinstită a României. Iată că am aflat atunci, iar multe din ce ne-ați spus se regăsesc în programul de guvernare pe care vi-l înfățișăm astăzi. Un program de guvernare care, desigur, poate fi perfecționat. De aceea venim în fața dumneavoastră să vă întrebăm dacă ceea ce am gândit noi pentru România vi se pare fezabil, vi se pare bun pentru dumneavoastră, și dacă aveți propuneri noi pe care să le faceți, faceți-le. Aveți încredere că noi le vom prelua și le vom duce la îndeplinire atunci când vom fi la guvernare, sperăm că din 2024”, a spus liderul senatorilor AUR.
cum e cu materializmu:
https://www.youtube.com/watch?v=o-F-0iE9ITw
mai bine incercati direct cu vanghelie….
Piperea , Fițiu și Cristi Terheș sunt achiziții foarte bune.
Insă dl Lulea nu inteleg cum de este dat direct ca premier? Nu l-am prea văzut prezent etc. Mai e de lucru mult ca să aibă capital politic, simboli și profesional de Premier. Hmm. O să voteaz AUR insă nu știu dacă mișcarea asta e cea optimă. Poate ministru era OK . Pe Piperea il vedeam premier sau președinte, el are anvergura
dl Lulea trebuie să iasă la atac serios să iși facă imagine și să fie cunoscut.
Fara aceasta economie de consum nu ar fi vandut acest domn apartamente cu profit de milioane
Amesteci lucrurile, Ioane
una e să ai piață liberă, și alta e să fii prost grămadă să cumperi orice
1. Piața liberă generează prosperitate când e cu adevărat liberă. Dar când vin monopoluri germane pe energie, cand iti iau austriecii resursele strategice prin șpagă, nu mai e piață liberă.
2. Deasemenea, prosperitatea generează imbuibare și avem o generație de tineri idiotizați de consum, care nu au fost educați de parintii lor, sclavi la corporații care le dau bani in loc de valor. De aia trebuie să criticăm societatea de consum, fără să fim obligați să demolăm piața liberă, care de altfel nu este peste tot liberă ci ocupată de carteluri occidentale.
Asta este opinia ta Aline. Oamenii din corporatii nu sunt tampiti iar saracii satelor sunt geniali. E mai degraba pe dos.
Si in plus, istoria ne arata ca progeniturile oamenilor sarmani au de cele mai multe ori o existenta similara cu cea a inaintasilor.
Prosperitatea mai genereaza si experiente educative pe alte meleaguri, lipsa frustarilor si alte lucruri pozitive.
„Marius Lulea, propunerea de premier a AUR: Economia României din 1989 ar fi valorat azi 1.000 de miliarde de euro. Azi, PIB-ul țării e de doar 300 de miliarde. Nu doar că au distrus tot, dar avem și o datorie de 150 de miliarde”
Asta trebuia să o spuneți în ’89, domnule. Nici dvs. nu știți că Răposatu’ v-a spus-o, la „proces” ?
Sună bine, promisiunile. Țineți minte când un uriaș de categorie grea al Finanțelor europene (unu’ Scheuble) l-a privit cu milă pe croitorașul cel viteaz elin (Ianache Varoufakis) de la înălțimea unui scaun rulant, și i-a spus: „Bine, stai jos!”. I.V. a demisionat prompt, iar „Stânga radicală” elină (cum îi ziceți pe-aici) s-a executat.
Dreptu-i, „locomotiva”-i un pic strânsă cu ușa acum, mai ales de când „Rusia”/„Ucraina” i-a cam sistat gazele, dar M.L. va fi luat în primire de Ambasador, dacă e ceva. Și dacă nici acesta nu-l convinge, vine șefa lui (Victorița Lipan – chiar și fără Baltag), și-atunci s-a terminat. Fiindcă nu mai încape șagă. Stânga americană povestește încremenită de admirație cum fata cu pișcoturile i-ar fi amenințat chiar în Kremlin pe locatari (poate nu chiar pe șef, fiindcă era ceva inegalitate de rang, dar nu știu).
E nevoie de ceva tupeu … Fata are studii de literatură, istorie, filosofie – așa ceva.
Și sunt și antecedente: o anume inițiativă privind pe Întâi-Stătător a fost pusă la naftalină, dacă vă gândiți și vă amintiți. Mulți semnatari.
P.S.
Am fi pălit mulți de invidie: 1000 de miliarde (mda, valoare actuală, estimată) produse de un „popor de sclavi” în 45 de ani să ajungă (majoritar) în proprietatea „celor mai buni” ?! Nu-i mai bine să vă lăsăm să reconstruiți economia singuri ? Mai aveți 11-12 ani, așa ceva.
Eu vă doresc succes, că n-am nimic de pierdut. Să vedem de unde luați permisiunea.