luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMarin Răducă, unul dintre sfinții închisorilor, va fi pomenit sâmbătă, la 1...

Marin Răducă, unul dintre sfinții închisorilor, va fi pomenit sâmbătă, la 1 an de la moarte

Marin Răducă, unul dintre cei considerați „Sfinții închisorilor”,  va fi pomenit sâmbătă, 8 octombrie, la un an de la trecerea la cele veșnice.

Slujba de pomenire se va ține la biserica din satul Poienarii Rali, acolo unde este înmormântat.

Sfânta Liturghie va începe de la ora 8:00.

Marin Răducă s-a născut la 10 octombrie 1922 și a pătimit 19 ani de închisoare în urma a două condamnări. Prima condamnare a primit-o la 20 de ani. Ajuns la Aiud, a făcut mai întâi trei ani de izolare completă. După eliberare, în 1954, s-a mutat în comuna Poienari din Prahova, la părinții săi, unde s-a căsătorit. Pe când soția sa era însărcinată în luna a șasea, la trei ani după ieșirea din închisoare, a fost din nou arestat și a mai făcut aproape opt ani de temniță, până la decretul din 1964. Soția l-a așteaptat, deși i se trimisese geamantanul cu haine al soțului, pentru a-l crede mort. Când a ajuns acasă, Marin Răducă și-a văzut pentru prima oară fiica, la locul de joacă. Aceasta avea deja 7 ani.

A trecut la Domnul în ziua de 11 octombrie 2021.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

  1. Cine contestă oameni ca Pr. Arsenie Boca sau Marin Răducă să le urmărească viața și mărturia curat ortodoxă. Sfinții sunt sfinți dinainte ca Biserica să îi recunoască oficial. Evlavia poporului precede canonizarea Bisericii.

  2. de ce ii faceti sfinti inainte sa-i faca Dumnezeu? Sederea in puscarie te face automat sfant? La fel vad ca se practica si cu altii, gen arsenie boca..

    • Dumezeu ii face pe oameni sfinti, dar oamenii isi manifesta evlavia si cinstirea fata de cei pe care Dumnezeu ii face sfinti.
      Nu sederea in puscarie te face sfant, daca esti vinovat (desi se iarta o parte din pacate), ci te face sfant sederea in puscarie fiind nevinovat si rabdand necazurile cu nadejdea in Dumenzeu.

    • Și ce ați dori, să așteptăm ca Dumnezeu să se arate sub forma unui papagal roșu zicându-ne că un anume, „gen” pătimitor, martor, mărturisitor sau martir este sfânt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate