vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEMarian Munteanu, despre protestele anti-restricții: Au dreptate să strige LIBERTATE, pentru că...

Marian Munteanu, despre protestele anti-restricții: Au dreptate să strige LIBERTATE, pentru că se tem de spectrul totalitarismului, al cenzurii.Dialogul incendiar cu Marius Tucă despre ZIARIȘTII SECURIȘTI

Antropologul Marian Munteanu, liderul studenților din 1990, a discutat împreună cu jurnalistul Marius Tucă despre protestele de-acum 30 de ani, dar și despre cele din 2017 și de cele anti-restricții de zilele trecute.

Fostul lider al studenților a declarat că este normal ca oamenii să strige acum „Libertate”, pentru că se tem de spectrul totalitarismului.

„Au dreptate să strige „Libertate”, pentru că măsurile se puteau lua de așa fel încât să nu apară spectrul înfricoșător al controlului totalitar, al cenzurii, a distrugerii ideii de libertate”, a spus Munteanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cei doi au avut un dialog la fel de incendiar în ceea ce privește mass-media. Tucă a reiterat ideea exprimată anterior, că presa este controlată în majoritate de serviciile secrete, iar Marian Munteanu l-a completat.

Iată dialogul dintre cei doi:

„MM: Presa este în continuare, într-o bună măsură, controlată. Mă refer la lucrurile care contează.

MT:  Cea mai mare parte a jurnaliștilor fac parte din trusturi care sunt controlate de noua securitate,

MM:  Sigur că da

MT:  Securiștii vechi sunt securiștii noi. Trusturile, ca atare, ca să nu zic ziariștii, sunt angajați, sunt plătiți, sunt în solda…

MM: Inevitabil

MT: Și asta ți-o spune un gazetar, și nu unul oarecare.

MM:  Cum să nu știu? Îi știu și p-ăia care dau banii„

Marian Munteanu a spus despre Gabriel Liiceanu și intelectualii din jurul Grupului de Dialog Social (GDS) că „Sunt un grup de agitatori, care fac parte dintr-o zonă de propagandă. Societatea civilă a fost confiscată de un grup de agitatori. Cei care mă sprijineau pe mine încercau să se legitimeze prin noi. Altfel, ei sunt complet opuși ca valori: sunt comuniști”.

Fostul lider al Pieței Universității l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis.

„Dl. Iohannis a ratat niște ocazii excepționale. A avut parte de un sprijin pe care nu le-a mai avut nimeni. S-a lăsat atras într-o zonă marginală a unei societăți”, a comunicat el.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE