ACTUALITATEMarian Munteanu, despre protestele anti-restricții: Au dreptate să strige LIBERTATE, pentru că...

Marian Munteanu, despre protestele anti-restricții: Au dreptate să strige LIBERTATE, pentru că se tem de spectrul totalitarismului, al cenzurii.Dialogul incendiar cu Marius Tucă despre ZIARIȘTII SECURIȘTI

Antropologul Marian Munteanu, liderul studenților din 1990, a discutat împreună cu jurnalistul Marius Tucă despre protestele de-acum 30 de ani, dar și despre cele din 2017 și de cele anti-restricții de zilele trecute.

Fostul lider al studenților a declarat că este normal ca oamenii să strige acum „Libertate”, pentru că se tem de spectrul totalitarismului.

„Au dreptate să strige „Libertate”, pentru că măsurile se puteau lua de așa fel încât să nu apară spectrul înfricoșător al controlului totalitar, al cenzurii, a distrugerii ideii de libertate”, a spus Munteanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cei doi au avut un dialog la fel de incendiar în ceea ce privește mass-media. Tucă a reiterat ideea exprimată anterior, că presa este controlată în majoritate de serviciile secrete, iar Marian Munteanu l-a completat.

Iată dialogul dintre cei doi:

„MM: Presa este în continuare, într-o bună măsură, controlată. Mă refer la lucrurile care contează.

MT:  Cea mai mare parte a jurnaliștilor fac parte din trusturi care sunt controlate de noua securitate,

MM:  Sigur că da

MT:  Securiștii vechi sunt securiștii noi. Trusturile, ca atare, ca să nu zic ziariștii, sunt angajați, sunt plătiți, sunt în solda…

MM: Inevitabil

MT: Și asta ți-o spune un gazetar, și nu unul oarecare.

MM:  Cum să nu știu? Îi știu și p-ăia care dau banii„

Marian Munteanu a spus despre Gabriel Liiceanu și intelectualii din jurul Grupului de Dialog Social (GDS) că „Sunt un grup de agitatori, care fac parte dintr-o zonă de propagandă. Societatea civilă a fost confiscată de un grup de agitatori. Cei care mă sprijineau pe mine încercau să se legitimeze prin noi. Altfel, ei sunt complet opuși ca valori: sunt comuniști”.

Fostul lider al Pieței Universității l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis.

„Dl. Iohannis a ratat niște ocazii excepționale. A avut parte de un sprijin pe care nu le-a mai avut nimeni. S-a lăsat atras într-o zonă marginală a unei societăți”, a comunicat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite