joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEMarea Britanie Woke: Un spital a anulat operația unei femei, după ce...

Marea Britanie Woke: Un spital a anulat operația unei femei, după ce pacienta s-a plâns că de îngrijirea ei intimă se ocupă un bărbat îmbrăcat în femeie

Un spital din Marea Britanie i-a anulat operația unei femei, după ce aceasta a cerut să fie îngrijită numai de femei, nu și de bărbați îmbrăcați în femei, relevă The Telegraph.

Teresa Steele a dezvoltat un abces din cauza întârzierilor la operație, după ce a solicitat să primească îngrijire intimă doar de la femei biologice.

Ea susține că întârzierea intervenției ar fi putut să îi pună viața în pericol.

Teresa Steele a fost informată prin e-mail că operația sa la Princess Grace, un spital privat din centrul Londrei, specializat în sănătatea femeilor, a fost anulată din cauza cererii ei ca doar femeile biologice să fie implicate în îngrijirea intimă, iar ulterior a dezvoltat un abces.

Fosta avocată a făcut această cerere după ce o asistentă transgender a intrat în sala sa de examinare preoperatorie fără invitație. Inițial, spitalul a acuzat-o că discriminează asistenta, dar ulterior s-a scuzat pentru încălcarea intimității și demnității doamnei Steele.

Abcesul, pe care ea crede că l-a putut dezvolta din cauza stresului incidentului, a făcut ca operația reprogramată să nu poată fi finalizată, lăsând-o cu dureri timp de luni.

Ea susține că a fost victimă a discriminării și a suferit pagube directe din cauza deciziei Princess Grace de a-i anula operația, dar a spus că va renunța la orice acțiune legală dacă spitalul pune în aplicare măsuri de protecție pentru alți pacienți.

Femeia cere HCA, una dintre cele mai mari companii private de îngrijire medicală din Marea Britanie, care deține Princess Grace și furnizează, de asemenea, servicii pentru NHS (sistemul național de sănătate al Marii Britanii – n.r.), să schimbe politicile lor pentru a asigura că pacienții vulnerabili beneficiază de protecții bazate pe drepturile lor legate de sexul biologic.

Ceea ce părea o chestiune de bun simț, femeia cere o garanție că pacienții pot solicita îngrijire din partea personalului medical de același sex biologic ca al lor.

Doamna Steele, ale cărei intervenții chirurgicale au fost reprogramate doar după un protest public, inclusiv o petiție cu mii de semnături, a declarat : „Nu este o problemă personală pentru mine. După experiența mea cu HCA, am fost contactată de multe femei pacient care acum sunt prea speriate să vorbească.

„Este deosebit de trist să aud de la femei cu dizabilități, inclusiv de la o tânără care este paralizată și care a fost obligată de o agenție privată să accepte îngrijire intimă din partea bărbaților sub amenințarea retragerii îngrijirii sale”, a spus ea.

Teresa Steele a încercat să colaboreze cu HCA în ultimele zece luni, dar a decis să vorbească după ce compania a refuzat să se angajeze la un calendar pentru o revizuire a politicilor sale.

Mai rău, inițial, ea a fost cea acuzată că…discriminează transgenderii.

E-mailurile trimise de către spital și văzute de The Telegraph, au menționat că „percep cererea și argumentația pacientului ca discriminare pe bază de gen și sex împotriva… angajaților spitalului”.

Maxine Estop Green, CEO-ul spitalului, i-a trimis un e-mail în care o informa că „nu împărtășim credințele dvs. și nu suntem în măsură să ne conformăm solicitărilor dvs.” și, prin urmare, operația a fost anulată.

Doamna Steele nu a văzut e-mailul și a aflat despre anulare când nu i-a sosit rețeta. A încercat să o contacteze pe doamna Estop Green, dar aceasta era în concediu tot weekend-ul.

Ulterior, CEO-ul a recunoscut că intimitatea și demnitatea doamnei Steele au fost încălcate când asistenta transgender a intrat în camera ei, iar doamna Estop Green a spus că „regretă sincer” și recunoaște„cât de deranjant a fost acest lucru”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE