luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie se pregătește să introducă moneda distopică CBDC

Marea Britanie se pregătește să introducă moneda distopică CBDC

Jeremy Hunt, Prim lord al Trezoreriei, a anunțat că Banca Angliei va începe consultările pentru realizarea unei Monede Digitale a Băncii Centrale (CBDC), mișcarea făcând parte dintre măsurile cuprinse în „Reformele Edinburgh”.

Într-o declarație adresată Parlamentului britanic, Hunt a scris că guvernul va scoate la lumină „o liră sterlină digitală suverană” și va iniția consultări asupra unui potențial design.

În opoziție cu Bitcoin – care funcționează descentralizat și nu este controlat de o singură persoană – un CBDC este controlat de autorități, care vor putea, astfel, să controleze fiecare tranzacție realizată cu acea monedă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor și a editurii Contra Mundum

Premierul britanic Rishi Sunak, a cărei soție face parte din gigantul tech Infosys, a fost unul dintre promotorii introducerii CBDC în Marea Britanie. Alături de el, Forumul Economic Mondial (WEF) este un promotor al CBDC, despre care a scris că „va schimba lumea până în 2027”.

La începutul lunii noiembrie, într-o dezbatere despre suveranitate, organizată de Institutul de Studii Conservatoare „Mihai Eminescu”, avocatul Gheorghe Piperea avertiza asupra riscurilor ce apar o dată cu CBDC.

„Trebuie să ținem cu dinții de moneda noastră națională, leul, să nu se transforme în euro sau în Central Bank Digital Currency (CBDC), lucru care se va întâmpla, probabil din 2023.
Vreau să vă atrag atenția că odată ce intră în vigoare CBDC-ul, s-a terminat cu proprietatea. Banul poate fi folosit cum vrei tu. Banul acela poate să fie folosit și peste cinci ani.

Ce este acest CBDC? Nu mai există bănci, ești într-o bază de date a băncii centrale, monedele respective au o perioadă de valabilitate de 60 de zile, deci banii sunt transformați în vouchere, dacă nu i-ai cheltuit, nu mai există. Mai grav decât atât, banii urmează să fie folosiți doar pentru produsele pe care ți le dictează rating-ul social. Suntem pe tot felul de sertare, categorii, în funcție de asta, vom avea voie sau nu să cumpărăm tot felul de produse. Este exact ce scrie în Biblie, în Apocalipsa: nu vei mai putea să cumperi sau să vinzi dacă nu ai semnul fiarei”, a remarcat el.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. mă îndoiesc că europenii, englezi sau altă nație, vor accepta o monedă cu termen de valabilitate (de ex 60 de zile). fără o armată de androizi înarmați nu văd cum ar putea impune elitele globaliste un asemenea sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate