joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie interzice bicicliștilor transgender să mai participe la categoria feminină: Vrem...

Marea Britanie interzice bicicliștilor transgender să mai participe la categoria feminină: Vrem să asigurăm corectitudinea sportului!

British Cycling va interzice tuturor sportivilor transgender să participe la categoria feminină, conform Remix News.

Organismul național de conducere al ciclismului din Marea Britanie a anunțat că vor putea participa la categoria feminină în competiții doar cei cu sexul feminin din naștere, pentru a „asigura corectitudinea” sportului.

Categoria masculină va fi reclasificată într-o „categorie deschisă”, în care bărbații biologici, bărbații transgender, femeile transgender și indivizii non-binari pot concura cu toții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CEO-ul British Cycling, Jon Dutton, a declarat:

„Sunt încrezător că am dezvoltat politici care protejează atât corectitudinea competiției sportive pe biciclete, cât și faptul că toți cicliștii au oportunități de a participa”, a spus el.

„Scopul nostru a fost întotdeauna să promovăm egalitatea, diversitatea și incluziunea, acordând, în același timp, prioritate echității concurenței. Acest obiectiv nu s-a schimbat”, a adăugat organul de conducere într-un comunicat.

Ciclismul este cel mai recent sport care a interzis sportivilor transgender să concureze în evenimente feminine, urmând conducerea Federației Britanice de Triatlon și a Swim England, ambele restricționând eligibilitatea persoanelor trans.

Dezbaterea în ciclism a fost declanșată în martie anul trecut, când sportiva transgender Emily Bridges, născută bărbat, dar care urmase terapie de substituție hormonală, a fost blocată de la UCI, organismul de conducere mondial al ciclismului, să nu mai concureze la Campionatele Naționale Britanice Omnium.

Recent, la o cursă de ciclism din Statele Unite ale Americii, două sportive au refuzat să urce pe podium după ce cursa a fost câștigată de un transgender.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Daca la barbati se considera categorie deschisa si poate participa oricine iar la femei doar femei din nastere inseamna ca e discriminare. Normal ar fi sa fie categorii separate pentru cei care nu vor sa se considere ce a vrut Dumnezeu sa fie. Asta era decizia mai corecta. Problema celor trans e ca sunt prin definitie niste profitori care vor sa aiba avantaje pe care nu le merita. E intiparit in gena lor acest lucru. Dorinta lor e de fapt de a distruge organizarea de pana acum si de a se inscauna in locul nostru. Si asta cu orice pret, minciuna fiind considerata de ei arma legala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate