ACTUALITATEMarea Britanie este prima țară din lume care autorizează utilizarea unei pastile...

Marea Britanie este prima țară din lume care autorizează utilizarea unei pastile antivirale împotriva Covid-19

Compania americană „Merk” a lansat pe piață un medicament de tip pastilă pentru tratarea bolii Covid-19. Marea Britanie a aprobat utilizarea acesteia în tratamentul pentru SARS-CoV-2, fiind prima țară din lume care acceptă o astfel de variantă, informează The Telegraph.

Pilula se numește Lagevrio și a fost aprobată joi de „Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency” (MHRA), organismul guvernamental care aprobă medicamentele în Marea Britanie.

MHRA spune că tratamentul este sigur și reduce riscul de spitalizare și deces pentru pacienții cu forme ușoare până la moderate de Covid.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Lagevrio este un nou medicament pe care trebuie să îl folosim în lupta noastră împotriva Covid. Poate fi administrat oral. Este important, deoarece înseamnă că poate fi folosit și în afara unui spital, înainte de a dezvolta o formă severă de Covid”, spune June Raine, director executiv al MHRA.

Sajid Javid, ministrul Sănătății, susține că aprobarea medicamentului marchează o „zi istorică pentru Marea Britanie”.

„Marea Britanie este acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi administrat acasă împotriva Covid-19. Este un mare pas înainte pentru cei vulnerabili și imunodeprimați, care vor putea în curând să primească soluția inovatoare”, spune acesta.

La noi în țară, fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), a precizat că „lipsa medicamentelor de acum este o problemă”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...