luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie | Cetățenii ar putea face închisoare dacă nu respectă cerințele...

Marea Britanie | Cetățenii ar putea face închisoare dacă nu respectă cerințele Net Zero, consumă mai multă energie decât vrea statul sau mint cu privire la consumul din locuința proprie

Proprietarii de locuințe din Marea Britanie ar putea fi condamnați la închisoare până la un an sau amendați cu 15.000 de lire sterline pentru nerespectarea noilor reglementări privind eficiența energetică propuse de guvernul conservator, care au fost descrise de critici drept o „extindere masivă a statului și a puterii sale asupra vieții noastre”, conform Remix News.

Proiectul de lege privind energia, care a revenit în parlament pentru a treia lectură săptămâna aceasta, subliniază câteva cerințe noi pe care proprietarii de case trebuie să le respecte în legătură cu Net Zero, angajamentul guvernului de a fi neutru în carbon până în 2050.

Pentru prima dată, persoanele se confruntă cu acuzații penale pentru nerespectarea măsurilor menite să reducă amprenta de carbon a țării.

Un astfel de regulament draconic prevede că aparatele electrocasnice precum frigiderele, mașinile de spălat și pompele de căldură trebuie să fie echipate cu funcții inteligente care pot fi controlate de „orice persoană care efectuează controlul sarcinii”, și anume Rețeaua Națională, care supraveghează majoritatea transportului de energie electrică și distribuție în Marea Britanie.

Majoritateaa gospodăriilor din țară nu vor respecta în prezent noile măsuri prevăzute în proiect de lege, ceea ce înseamnă că proprietarii de case vor fi obligați să plătească sume importante pentru a transforma proprietățile și a le face „eficiente din punct de vedere energetic”. În caz contrar aceștia se pot confrunta cu acuzații penale pentru așa-zisa „neconformitate”.

Proiectul de lege a înfuriat un număr de parlamentari conservatori care au amenințat să se răzvrătească împotriva legislației, unii susținând că este cea mai recentă tranșă din obsesia guvernului pentru „cultul” Net Zero.

Deputatul conservator Craig Mackinlay a zis:

„Trebuie să spun că disprețuiesc absolut acest proiect de lege. Aceasta va fi prima dată când incriminam potențial oameni din această țară pentru că nu aderă la acest nou cod Net Zero.”, a spus acesta.

El a cerut guvernului să analizeze atent propunerea de a arunca concetățenii în închisoare timp de un an „pentru o infracțiune necunoscută a viitorului legată de Net Zero”.

„Sunt un conservator pentru libertate, pentru a nu pune oamenii în închisoare pentru că nu aderă la această religie Net Zero”, a spus el mai târziu într-un interviu pentru GB News.

Sir John Redwood, mai diplomatic, și-a exprimat îngrijorarea că „fiind excesiv de restrictiv și în special prin amenințarea cu sancțiuni civile și chiar penale asupra unora dintre comportamentele lor”, guvernul riscă să „antagonizeze” publicul larg.

„Pe parcursul acestui proiect de lege, creăm costuri și reglementări, penalități și obligații. Trebuie să ținem oamenii alături de noi și riscăm să-i pierdem dacă le punem sarcini nejustificate”, a adăugat fostul secretar de afaceri Jacob Rees-Mogg.

Comentând marți cea de-a treia lectură a proiectului de lege de către parlamentari, Nigel Farage a criticat și el proiectul.

„Există prevederi incredibile în acest proiect de lege care ar permite crearea de infracțiuni penale dacă întreprinderile și cetățenii individuali nu spun adevărul sau nu îndeplinesc noile cerințe de energie pentru casele lor”, a spus el telespectatorilor.

„Mi se pare cu adevărat extraordinar. Ai putea fi urmărit penal pentru că ai furnizat informații false despre eficiența energetică a casei tale”, a adăugat el, numind mișcarea o „extindere masivă a statului și a puterii sale asupra vieților noastre”.

Ministrul Energiei, Andrew Bowie, le-a spus colegilor deputați că proiectul de lege este o unul de „pionierat la nivel mondial” și „va furniza acestei țări energie mai curată, mai ieftină și mai sigură”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

 1. Dictatura eco-marxista isi arata coltii prin creditul social. Marea Britanie e o societate comunista tot mai absurda. Jumatate de milion de romani traiesc acolo. In curand o parte se vor intoarce acasa, nemaisuportand dictatura si absurditatea unor reguli care distrug libertatea umana. Trebuie sa luptam ca Romania sa nu ajunga la fel. USR/Reper si PNL/Forta Dreptei in special trebuie sa dispara din politica romaneasca. Ei sunt capul rautatilor si voteaza toate nebuniile totalitare.

 2. contra-propunere:

  “Cetățenii ar putea face închisoare dacă nu respectă cerințele Internet Zero.”

  stim,stim:
  -e mult mai dura
  e un fel de pedeapsa cu moartea.

 3. Nu are nicio legătură cu net zero ci cu internetul lucrurilor. Control total. Totuși, trebuie investiție serioasă în noi electrocasnice, internet și envelopare. Frigiderul tău își va regla singur modul de funcționare în funcție de ce ai in el. Nu ai nimic, se oprește. Mașina ta de spălat își va regla singură parametrii de spălare în funcție de ce ai băgat în ea. E posibil nici să nu pornească dacă va considera că rufele mai pot fi purtate. Sistemul tău de încălzire nici nu va porni dacă nu ai dovedit înainte că casa ta este izolată complet. Dacă ai mințit autoritățile (și se poate dovedi foarte simplu că ai mințit prin 3 parametri: temperatura din imobil , temperatura exterioara și energia consumată ) faci pușcărie. Voi înțelegeți că IA va ști (și va raporta) inclusiv câte vânturi tragi in proprii chiloți înainte de a decide dacă trebuie spălați sau nu? Credeti-ma ce va spun, până în 2030 vom căuta moartea cu lumânarea la propriu! Recomandarea mea, nu vă “tehnologizați”, nu vă cumpărați lucruri “Smart” nu vă afiliați prin tot felul de aplicații pe telefon acestui control. Uniți vom învinge, dezbinați ne vor inrobi pur și simplu!

 4. Deci nu trece nimănui prin minte că astea ar avea ceva legătură cu bunăstarea în care s-o zbate populația ?

  Că poate statul vrea acoperire pentru faptul că populația ar cam sta neîncălzită ? Așteptări prea mari de la o presă liberă …

  Nu-i mai prudent să spună statul că populația stă în frig pentru un țel nobil (iar presa liberă să acuze „statul tiranic”), decât să se afirme că majoritatea stă în frig fiindcă nu are cu ce plăti (și „free lunch” nu se poate într-o societate responsabilă).

  Oricum, să vedem dacă mai apare MSG să îi salveze de la îngheț, cum ne-a salvat pe noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate