duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEMarea Britanie ar putea reintroduce serviciul militar obligatoriu

Marea Britanie ar putea reintroduce serviciul militar obligatoriu

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat că serviciul militar ar putea deveni obligatoriu pentru tinerii de 18 an,inclusiv participarea militară sau comunitară, dacă Partidul Conservator al Marii Britanii va câștiga alegerile naționale din 4 iulie, informează CNN conform Cotidianul.

Tinerii adulți vor putea alege între a petrece un weekend pe lună ca voluntari pe parcursul unui an sau să ocupe unul dintre cele 30.000 de locuri pentru a petrece un an în forțele armate, a spus Sunak.

„Marea Britanie se confruntă astăzi cu un viitor care este mai periculos și mai divizat. Nu există nicio îndoială că valorile noastre democratice sunt amenințate. De aceea vom introduce un nou model îndrăzneț de serviciu național pentru tinerii de 18 ani”, a spus Sunak într-o declarație.

Partidul Conservator a spus că propunerea va fi finanțată prin combaterea evaziunii și stoparea deturnării banilor de la Fondul de prosperitate partajată din Regatul Unit, care exista pentru a reduce inegalitatea economică regională.

„Serviciul național de care avem nevoie de la tinerii noștri este să votăm pentru schimbare pe 4 iulie”, a spus Andy Burnham, primarul orașului Greater Manchester.

Ministrul de Interne James Cleverly le-a spus radiodifuzorilor că nu vor exista sancțiuni penale pentru omiterea serviciului obligatoriu, dar că oamenii vor fi obligați să o facă, fără a oferi detalii suplimentare.

”Nu vor exista sancţiuni penale. Nimeni nu se va duce la închsioare din cauza asta”, dă asigurări James Cleverly, în pofida faptului că Rishi Sunak a prezentat acest serviciu ca ”obligatoriu”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. “obligatoriu pentru tinerii de 18 ani”

    -pare o cura de dezintoxicare
    a baragladinelor alea.
    (Rishi ar fi f. inteligent,
    atunci)

  2. In momentul in care democratiile consacrate renunta la cele mai importante castiguri ale ideii de libertate individuala (neparticiparea la razboaiele inventate de o clasa privilegiata fiind una dintre ele), se poate spune ca ele nu mai sunt democratii si ca acolo nu mai e importanta libertatea. In secolul XXI, hipertehnologizat si specializat, a ii trimite pe cetatenii obisnuiti, ca sclavi, sa se bata, piept la piept, cu sclavii unei alte tari nu are nicio justificare, decat aceea ca tirania are nevoie de aceasta modalitate de control a populatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE