ACTUALITATEMarcel Ciolacu spune că și-a asumat o ruptură a PSD de mesajele...

Marcel Ciolacu spune că și-a asumat o ruptură a PSD de mesajele pe teme naționaliste din trecut

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că renunțarea la mesajele pe teme naționaliste a fost o „decizie politică” pe care şi-o asumă ca lider al partidului.

„Este o decizie politică pe care mi-o asum. Vocile naţionaliste din interiorul Partidului Social Democrat nu mai erau nişte voci credibile, erau nişte voci care amestecaseră mesajul cu justiţia şi cu naţionalismul. Ideile de suveranitate au rămas în partid şi vor fi exprimate de către alte persoane în viitor. Aţi văzut şi în programul de guvernare al partidului ne referim clar la un naţionalism economic. Lumea confundă extrem cu naţionalismul şi există în continuare în interiorul partidului un filon puternic în acest sens şi o să-l vedeţi că o să se şi manifeste, dar cu un trend european şi cu un alt… Şi Germania are naţionalismul german”, a declarat preşedintele PSD, luni seară, la România TV.

El a dat exemplul unor proiecte de acte normative care au fost promovate de PSD şi care reprezintă dovadă a naţionalismului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Dacă am fi într-o stare în care ţara ar avea şi Guvern, şi Parlament, pentru că, momentan, nu mai avem de niciunele, chiar o să vin cu toate studiile şi chiar mi-ar plăcea o discuţie. Chiar îmi doresc să o avem, să vedeţi exact că, de fapt, nu am greşit. Trebuia o ruptură a partidului evidentă de anumite voci care au confundat partidul cu interesele lor personale şi s-au folosit de acest naţionalism, dus un pic spre extremă, pentru a-şi rezolva problemele personale penale”, a afirmat Ciolacu.

El a adăugat că nu se referă la Liviu Dragnea atunci când face această afirmaţie, ci „dimpotrivă”.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...