ACTUALITATEMarcel Ciolacu spune că și-a asumat o ruptură a PSD de mesajele...

Marcel Ciolacu spune că și-a asumat o ruptură a PSD de mesajele pe teme naționaliste din trecut

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că renunțarea la mesajele pe teme naționaliste a fost o „decizie politică” pe care şi-o asumă ca lider al partidului.

„Este o decizie politică pe care mi-o asum. Vocile naţionaliste din interiorul Partidului Social Democrat nu mai erau nişte voci credibile, erau nişte voci care amestecaseră mesajul cu justiţia şi cu naţionalismul. Ideile de suveranitate au rămas în partid şi vor fi exprimate de către alte persoane în viitor. Aţi văzut şi în programul de guvernare al partidului ne referim clar la un naţionalism economic. Lumea confundă extrem cu naţionalismul şi există în continuare în interiorul partidului un filon puternic în acest sens şi o să-l vedeţi că o să se şi manifeste, dar cu un trend european şi cu un alt… Şi Germania are naţionalismul german”, a declarat preşedintele PSD, luni seară, la România TV.

El a dat exemplul unor proiecte de acte normative care au fost promovate de PSD şi care reprezintă dovadă a naţionalismului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Dacă am fi într-o stare în care ţara ar avea şi Guvern, şi Parlament, pentru că, momentan, nu mai avem de niciunele, chiar o să vin cu toate studiile şi chiar mi-ar plăcea o discuţie. Chiar îmi doresc să o avem, să vedeţi exact că, de fapt, nu am greşit. Trebuia o ruptură a partidului evidentă de anumite voci care au confundat partidul cu interesele lor personale şi s-au folosit de acest naţionalism, dus un pic spre extremă, pentru a-şi rezolva problemele personale penale”, a afirmat Ciolacu.

El a adăugat că nu se referă la Liviu Dragnea atunci când face această afirmaţie, ci „dimpotrivă”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...