Președinte Tineretului Național Liberal (TNL), Mara Mareș, a fost numită marți seară, consilier de stat în Cancelaria premierului Florin Cîţu, informează News.ro.
În Monitorul Oficial a fost publicată, marţi seară, decizia privind numirea Marei Mareş în funcţia de consilier de stat în Cancelaria premierului.
„Veşti bune! Începând de astăzi îmi voi continua activitatea şi proiectele din rolul de Consilier de Stat în Cancelaria Prim Ministrului Florin Cîţu. Aş putea să vă scriu tot ce am de gând să fac din această nouă poziţie, dar prefer să nu fac asta acum. Aşa cum mă ştiţi, îmi place şi consider că este corect să comunic doar ceea ce ori deja s-a concretizat, ori este extrem de aproape de finalizare. Ce pot să vă spun însă cu certitudine încă de pe acum este că voi fi acelaşi om al acţiunii care pe oriunde merge lasă lucrurile mai bune decât le-a găsit. Asta voi face în echipa premierului”, a scris Mareş pe Facebook.
Mara Mareş, preşedinte al TNL, a candidat la alegerile parlamentare de anul trecut pe listele PNL Bucureşti, de pe locul 8, loc care nu a fost eligibil. Numirea vine în contextul în care actualul Guvern este singurul care nu a făcut nicio referire la culte în programul de guvernare, o premieră în ultimii 30 de ani.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.
Mara Mareș a fost printre puținii parlamentari PNL, care s-au opus organizării Referendumului pentru Familie, considerând că protejarea căsătoriei ar fi o involuție.
„Îmi doresc ca România sa evolueze, nu să involueze. Conservatorismul ăsta dus la extrem e deficitar. Eu locuiesc într-un stat laic și nu-mi doresc ca instituția Bisericii să se amestece în viața noastră”, spunea pentru revista Vice în 2017.
Ulterior, a recidivat, îndemnând alegătorii să nu se prezinte la Referendumul pentru Familie ce urma să aibă loc pe 7 octombrie 2018.
„Acest referendum nu are de ce să se întâmple, de aceea vă îndemn şi îi îndemn pe români să nu iasă la vot. Din punctul meu de vedere, acesta este un non-subiect, iar un vot pe acest subiect nu face altceva decât să polarizeze populaţia. Oricum, Codul familiei vorbeşte deja despre căsătoria dintre femeie şi bărbat. „Îmi doresc din suflet ca nu se atingă pragul de validare a acestui referendum. Oricum, avem deja un referendum făcut şi nepus în aplicare (cel pentru scăderea numărului de parlamentari, n.n). Acum ce facem? Aplicăm legea pe sărite, le punem în aplicare doar pe cele care ce convin?“, a spus ea, atunci.
Până la urmă, Referendumul pentru Familie nu a fost validat, deoarece nu a fost atins cvorumul de participare de minim 30% din cetățenii cu drept de vot.