joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEManualul Universității Naționale Australiene încurajează personalul să adopte un limbaj neutru din...

Manualul Universității Naționale Australiene încurajează personalul să adopte un limbaj neutru din punct de vedere al identității de gen: „părinte care nu naște” în loc de „tată”

Personalul Universității Naționale Australiene (ANU) din Canberra a fost încurajat să elimine termenii de „mamă” și „tată”, în speranța de a fi mai incluzivi în ceea ce privește diferitele noutăți relevate de promotorii ideologiei de gen, informează Fox News.

Manualul Universității referitor la incluziunile diferitelor genuri sexuale au cerut ca termenul de tată să fie înlocuit cu „părinte care nu naște”, iar cel de mamă cu „părinte gestațional”, dacă este vorba de nașterea de copii.

„În timp ce mulți studenți se vor identifica ca mame sau tați, folosirea strictă a acestor termeni pentru a descrie părinții exclude pe cei care nu se identifică ca fiind binari, din punct de vedere al genului.”, consemnează manualul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Totodată, manualul recomandă folosirea termenului de „hrănirea de la piept” (chest feeding) și „lapte de om/ de părinte” (human/ parent’s milk) în locul expresiilor „hrănire la sân/ alăptare” și respectiv „lapte matern”.

Acestea sunt citate dintr-un studiu din 2019, realizat de cercetătorul Lauren Dinour, care a spus că „limbajul heterosexual și concentrat pe femeie [mamă] legat de alăptare poate creea confuzii legate de persoanele transgender (misgender), poate izola și răni părinții transmasculini și familiile non-heteronormative.

„Acest limbaj lipsit de gen este foarte important în discuțiile abstracte academice legate de nașterea copiilor și chestiunile parentale.”, scrie în manual, conform sursei citate anterior.

Manualul poate fi accesat aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE